Sastojci
- Broj osoba:
- 4x200g pilećih prsa
Nadjev:
- 100g feta sira
- 1 limun korica
- 1žlica timijana/listici
- 1 česanj česnjaka
- sol,papar
Umak:
- 2 žlice maslinovo ulje
- 50ml bijelo vino
- 100ml pilećeg temeljca
- 1žličica gustina
- 50g maslaca
-
1žličica
timijana
- sol,papar
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Pripremite meso:Operite i osusite pileca prsa.Ostrim nozem naravite dzep.
-
Napravite nadjev:
U posudu stavite feta sir ,naribanu koricu limuna,sitno nasjeckani cesnjak i timijan .Sve dobro razradite vilicom.
-
Zagrijte pecnicu na 200C.
Podijelite nadjev na cetri dijela .Nadjenite piletinu .Pritisnite da se obije strane dobro zalijepe ,nece vam trebati cacakalica.Odlozite.
-
U tavi zagrijte maslinovo ulje.Na zagrijasnom ulju preprzite piletinu s obje strane da uhvati boju.
Piletun nastavite peci jos 12 min.u zagrijanoj pecnici.
Izvadite piletinu stavite je u foliju da odstoji.
Napravite umak:
U posudu /tavu u kojoj se pekla piletina stavite na vatru dodajte vino ,pustite da vino ishlapi do pola .Ulijte temeljac u koji ste prije toga zamutili jednu zlicicu gustina .Promijesajte sve skupa dodajte timijan,posolite ,popaprite.Maknite s vatre kad se zgusne dodajte jednu zlicu maslaca ,mijesajte dok se ne otopi.
0 komentari :
Objavi komentar