16. studenoga 2014.

Punjena pileča prsa sa fetom i limunom




Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  4x200g pilećih prsa
  • Nadjev:

  •  100g feta sira
  •  1 limun korica
  •  1žlica timijana/listici
  •  1 česanj česnjaka
  •   sol,papar
  • Umak:

  •  2 žlice maslinovo ulje
  •  50ml bijelo vino
  •  100ml pilećeg temeljca
  •  1žličica gustina
  •  50g maslaca
  •  1žličica timijana

  •   sol,papar

Priprema

Vrijeme pripreme:
50 min
Težina:
Jednostavno
  1.    
    Pripremite meso:Operite i osusite pileca prsa.Ostrim nozem naravite dzep.
  2.  
    Napravite nadjev:
    U posudu stavite feta sir ,naribanu koricu limuna,sitno nasjeckani cesnjak i timijan .Sve dobro razradite vilicom.
  3.    
    Zagrijte pecnicu na 200C.
    Podijelite nadjev na cetri dijela .Nadjenite piletinu .Pritisnite da se obije strane dobro zalijepe ,nece vam trebati cacakalica.Odlozite.
  4.    
    U tavi zagrijte maslinovo ulje.Na zagrijasnom ulju preprzite piletinu s obje strane da uhvati boju.
    Piletun nastavite peci jos 12 min.u zagrijanoj pecnici.
    Izvadite piletinu stavite je u foliju da odstoji.
    Napravite umak:
    U posudu /tavu u kojoj se pekla piletina stavite na vatru dodajte vino ,pustite da vino ishlapi do pola .Ulijte temeljac u koji ste prije toga zamutili jednu zlicicu gustina .Promijesajte sve skupa dodajte timijan,posolite ,popaprite.Maknite s vatre kad se zgusne dodajte jednu zlicu maslaca ,mijesajte dok se ne otopi.

Posluživanje

Servirajte uz kuhano povrce ,salatu i sl.preliveno umakom.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar