-
Očistite meso
bundeve od kore i koštica. Narežite na kockice. Stavite na pleh obložen
papirom za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta.
Ostavite
da se prohladi, odvojite nekoliko kockica sa strane (pospite ih s malo
šećera i soka mandarine) pa ostatak onda smrvite vilicom ili izmiksajte u
blenderu/štapnim mikserom.
-
Iscijedite sok mandarina. Ako imate bio/neprskane, onda naribajte i koricu jedne do dvije mandarine i dodajte u sok.
Pomiješajte
mlijeko sa škrobnim brašnom i stavite kuhati na laganoj vatri
neprestano miješajući pjenjačom. Kad se smjesa počne zgušnjavati i
dostigne točku ključanja, maknite s vatre i umiješajte šećer, sok
mandarina i na kraju pire od bundeve, mrvicu soli i ako želite cimet.
-
Izmiješajte dobro pjenjačom da se smjesa izjednači, vratite na vatru, i opet zakuhajte neprestano miješajući.
Raspodijelite puding u 2 ili 3 čaše i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
Rashladite ga pola sata u hladnjaku prije posluživanja.
Ukrasite kockicama pečene bundeve koje ste sačuvali.
0 komentari :
Objavi komentar