25. studenoga 2014.

Puding od bundeve s mandarinama


Puding od bundeve s mandarinama Sastojci
  •  150 g očišćenog mesa bundeve
  •  250 ml mlijeka
  •  50 g škrobnog brašna (gustina)
  •  70 g smeđeg šećera (svijetlog)
  •  3 mandarine
  •  prstohvat soli
  •  prstohvat

    mljevenog cimeta

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.    

    Očistite meso bundeve od kore i koštica. Narežite na kockice. Stavite na pleh obložen papirom za pečenje pa pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 20 minuta.
    Ostavite da se prohladi, odvojite nekoliko kockica sa strane (pospite ih s malo šećera i soka mandarine) pa ostatak onda smrvite vilicom ili izmiksajte u blenderu/štapnim mikserom.


  2. Iscijedite sok mandarina. Ako imate bio/neprskane, onda naribajte i koricu jedne do dvije mandarine i dodajte u sok.
    Pomiješajte mlijeko sa škrobnim brašnom i stavite kuhati na laganoj vatri neprestano miješajući pjenjačom. Kad se smjesa počne zgušnjavati i dostigne točku ključanja, maknite s vatre i umiješajte šećer, sok mandarina i na kraju pire od bundeve, mrvicu soli i ako želite cimet.


  3. Izmiješajte dobro pjenjačom da se smjesa izjednači, vratite na vatru, i opet zakuhajte neprestano miješajući.
    Raspodijelite puding u 2 ili 3 čaše i ostavite da se potpuno ohladi na sobnoj temperaturi.
    Rashladite ga pola sata u hladnjaku prije posluživanja.
    Ukrasite kockicama pečene bundeve koje ste sačuvali.

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar