25. studenoga 2014.

Čoko white kolač


Čoko-white kolač

Sastojci

  • Biskvit:

  •  270 grama brašna
  •  10 grama praška za pecivo
  •  350 grama šećera u prahu
  •  80 grama kakaa
  •  320 grama tekućeg jogurta
  •  100 grama ulja
  •  250 grama kuhane vruće kave
  •  2 jaja
  •  1 vanili šećera
  • Krema:

  •  650 ml mlijeka
  •  8 žlica šećera
  •  6 žlica brašna
  •  250 grama maslaca ili margarina

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.  
    Pripremite  i izvažite sve sastojke za biskvit.
    Suhe pomješajte sa suhima.
  2.    
    Jaja izmješajte sa jogurtom.
  3.  
    Dodajte suhe sastojke i na kraju vruću kavu.
  4.    
    U protvan veličine otpilike 30x35 stavite pek papir, pa izlijte smjesu. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
  5.    
    Za kremu odvojite pola mlijeka te pomješajte sa brašnom. Drugu polovici mlijeka zakuhajte sa šećerom pa dodajte dio sa brašnom i mješajte dok ne postane gusto. Ohladite. Margarin sobne temperature pjenasto izmješajte mikserom pa ga žlicu po žlicu dodajte u kremu.
  6.    
    Biskvit prerežite na tri ili četiri dijela, po želji pa ravnomjerno nanesite kremu.
  7.    
    Lagano pritisnite da se sve dobro spoji pa stavite na hladno da se krema stisne. Uživajte.

Related Posts:

  • Moka torta Kofein je vrlo snažan stimulans koji pojačava rad srca, ubrzava disanje i povećava proizvodnju mokraće i želudačne kiseline. Ovo dejstvo je kratkotrajno, a u većim dozama umesto da stimuliše deluje kao depresant.  … Read More
  • Duško Dugouško torta Lešnik je pun vitamina E koji je poznati antioksidans, vitamina C, ali i minerala kao što su kalijum, fosfor, magnezijum i kalcijum. Lep ukus potiče od ulja kojih ima oko 60 odsto.  … Read More
  • Naučite potez kojim nekome možete spasiti život: Koštaće vas samo 1 minut vremena! – VIDEOVerovatno ste se barem jednom našli u situaciji kada nekom zapadne komad hrane u grlu, što nikako nije dobar osećaj. Heimlichov zahvat obično rešava tu situaciju, ali što ako ste sami? Šta ako ne postoji niko da vam u tom tr… Read More
  • Keks u baklavi Pečena baklava mora imati zlatno smeđu ili boju bakra. Sirupom od vode, limuna i šećera treba zaliti baklavu nakon što se malo rashladi, a na tako prelivenu baklavu najbolje je staviti aluminijumsku foliju i preko nje s… Read More
  • Santa Monika torta Čokolada nikada nije bila samo obična poslastica. Psiholozi tvrde da se od nje zaista može postati zavisan pa je vrlo teško ostati na preporučenim količinama poslastica.  … Read More

0 komentari :

Objavi komentar