Sastojci
Biskvit:
- 270 grama brašna
- 10 grama praška za pecivo
- 350 grama šećera u prahu
- 80 grama kakaa
- 320 grama tekućeg jogurta
- 100 grama ulja
- 250 grama kuhane vruće kave
- 2 jaja
- 1 vanili šećera
Krema:
- 650 ml mlijeka
- 8 žlica šećera
- 6 žlica brašna
-
250 grama
maslaca ili margarina
Priprema
- Težina:
-
Pripremite i izvažite sve sastojke za biskvit.
Suhe pomješajte sa suhima.
-
Jaja izmješajte sa jogurtom.
-
Dodajte suhe sastojke i na kraju vruću kavu.
-
U protvan veličine otpilike 30x35 stavite pek papir, pa izlijte smjesu. Pecite na 170 stupnjeva oko pola sata.
-
Za kremu odvojite pola mlijeka te pomješajte sa brašnom. Drugu polovici mlijeka zakuhajte sa šećerom pa dodajte dio sa brašnom i mješajte dok ne postane gusto. Ohladite. Margarin sobne temperature pjenasto izmješajte mikserom pa ga žlicu po žlicu dodajte u kremu.
-
Biskvit prerežite na tri ili četiri dijela, po želji pa ravnomjerno nanesite kremu.
-
Lagano pritisnite da se sve dobro spoji pa stavite na hladno da se krema stisne. Uživajte.
0 komentari :
Objavi komentar