Priprema
- Težina:
- Jednostavno
-
Jaje ,šećer,mast, mleko i med
staviti u šerpu na tihu vatru da provri, neprestano mešajući. Kad se
masa fino rastopi i sjedini ostaviti da se ohladi. Ako želite
intenzivniju aromu meda koristiti šumski ili kestenov med a za blažu
livadski ili bagremov med.
-
Kada se smesa ohladila dodati ju u
brašno u koje ste dodali sodu bikarbonu. Ja sam to radila pomoću
miksera sa metlicama za testo ali može i ručno.
-
Ako ste radili mikserom testo još malo umesiti rukama i podeliti na tri jednaka dela. Svaki deo tanko razvaljati i peći 15ak minuta dok ne dobije lepu žuto zlatnu boju.
-
Pečene kore ostaviti da se ohlade.
-
Pola litre mleka ugrijati sa
šećerom, u malo mleka razmutiti brašno i kada se pola litre ugrije
dodati i kuvati 20ak minuta da se skuva lep, gust i sjajan krem. Kuvano
ostaviti da se ohladi.
-
U hladno dodati margarin i umutiti krem.
Filovati kore. Na gornju koru ne stavljati krem, namazano, stisnuti
težim predmetom da se kore slepe s filom. Nakon sat-dva sa gornje kore
skinuti teret i preliti glazurom od čokolade.
-
Za glazuru na pari istopiti čokoladu i margarin.
Posluživanje
Ova pita je puno ukusnija i sočnija drugi-treći dan, tako da savetujem da se ostavi preko noći pre rezanja i posluživanja.
0 komentari :
Objavi komentar