2. studenoga 2014.

Pravi engleski doručak


Sastojci: Količina:
- jaja 2 kom.
- mladog krompira ili manjeg obicnog belog 300 g
- sampinjona 5-6 kom.
- pecenice 2 kom.
- konzerve sitnog pasulja u paradajz sosu 1 kom.
- kobasice 1 kom.
- paradajza 1 kom.
- tost hleba 2 parceta
- margarina 100 g
- ulje
- so
- biber

Uputstvo za pripremu:

  • Oguliti krompir,iseci na kolutove i prziti na ulju.Kada se isprzi posoliti ga.
  • Sampinjone oguliti i proprziti ih na tiganju 10-15 minuta.Pobiberiti i posoliti.
  • Iseci paradajz na pola.Staviti na rostilj ili tiganj zajedno sa pecenicom i predhodno iskuvanom kobasicom. Prziti kobasicu 7-8 minuta, a pecenicu i paradajz dok ne dobiju boju. Okretati s vremena na vreme.
  • Zagrejte pasulj u mikrotalasnoj. Zagrejte tost hleb i namazite ga margarinom.
  • Na kraju ispecite 2 jaja na oko.Posolite.
  • Sve to servirati na sto veci plitki tanjir. Prijatno!

0 komentari :

Objavi komentar