2. studenoga 2014.

Buhtle




Sastojci: Količina:
- kocka kvasca
- kasika secera
- mleka 1 dl
- brasna 500 grama
- jaje
- maslaca 85 grama
- secera 100 grama
- vanilin secer 1
- mleka 2 dl
- krem
- pekmez od sljiva
- secera u prahu za posipanje

Uputstvo za pripremu:

  • Pomesajte kvasac sa mlakim mlekom i secerom i ostavite da odstoji 10 minuta. Pomesajte brasno,secer,istopljen maslac,jaje i kvasac i zamesite testo sa preostalim mlekom. Testo ostaviti na toplom da nadodje,pa ga premesite i rastanjite.
  • Od testa isecite kvadrate i malo rastanjite krajeve. U sredinu kvadrata stavite nadev i pri vrhu skupite i zalepite testo da nadev ne bi iscureo.
  • Slozite loptice u nauljen pleh i ostavite da malo odstoje,oko 15 minuta. Staviti u rernu da se peku na 180 stepeni oko 20 minuta dok ne dobiju finu boju. Gotove buhtle obilno pospite secerom u prahu.

0 komentari :

Objavi komentar