Sastojci
- Broj osoba:
- 1 Popečci sa žitaricama i sjemenkama Podravka By Podravka
- 180 ml vode
- ulje za prženje
Za salatu:
- 300 g cherry rajčica
- 150 g potočarke
- 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
- 3-4 žlice limunova soka ili svijetlog aceta balsamica
- sol
Za umak:
- 200 ml jogurta
-
Senfa estragon Podravka By Podravka
- malo Češnjaka granule Podravka By Podravka
- ½ žličice šećera
- sol
- Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
- 2 žlice narezanog vlasca
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Sadržaj obiju vrećica popečaka umiješajte u 180 ml tople vode.
-
Smjesu ostavite neka odstoji 10 minuta.
-
Vlažnim rukama oblikujte osam popečaka.
-
U tavi zagrijte količinu ulja koja odgovara otprilike polovici debljine popečaka.
-
Pecite popečke na umjerenoj temperaturi sa svake strane oko četiri minute.
-
Za salatu narežite rajčice, dodajte potočarku i sve prelijte mješavinom maslinova ulja, limunova soka i soli.
-
Za umak pomiješajte jogurt, senf, češnjak, šećer, sol, papar i vlasac.
0 komentari :
Objavi komentar