24. studenoga 2014.

Popečci sa salatom i umakom od jogurta


Popečci sa salatom i umakom od jogurta

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 Popečci sa žitaricama i sjemenkama Podravka By Podravka
  •  180 ml vode
  •   ulje za prženje
  • Za salatu:

  •  300 g cherry rajčica
  •  150 g potočarke
  •  60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  •  3-4 žlice limunova soka ili svijetlog aceta balsamica
  •   sol
  • Za umak:

  •  200 ml jogurta
  •   Senfa estragon Podravka By Podravka

  •  malo Češnjaka granule Podravka By Podravka
  •  ½ žličice šećera
  •   sol
  •   Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
  •  2 žlice narezanog vlasca

Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
Težina:
Jednostavno
  1. Sadržaj obiju vrećica popečaka umiješajte u 180 ml tople vode.
  2. Smjesu ostavite neka odstoji 10 minuta.
  3. Vlažnim rukama oblikujte osam popečaka.
  4. U tavi zagrijte količinu ulja koja odgovara otprilike polovici debljine popečaka.
  5. Pecite popečke na umjerenoj temperaturi sa svake strane oko četiri minute.
  6. Za salatu narežite rajčice, dodajte potočarku i sve prelijte mješavinom maslinova ulja, limunova soka i soli.
  7. Za umak pomiješajte jogurt, senf, češnjak, šećer, sol, papar i vlasac.

Posluživanje

Tople popečke poslužite sa salatom od potočarke i umakom od jogurta.

Savjet

Umaku po želji možete dodati 1 – 2 žličice majoneze.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar