9. studenoga 2014.

Perfektno pohana piletina


perfektno pohana piletina by me //

Sastojci

  •  1 pile (ili komadi piletine po izboru)
  •  par jaja
  •   brasno
  •   mrvice
  •   parmezan sir
  •   sol
  •   ulje za przenje
Dodaj u popis za kupnju

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Piletinu ocistiti, oprati, posusiti i posoliti.
  2. Mrvice pomijesati sa ribanim parmezanom sirom, to daje poseban okus, a i miris.Dodajte dobru saku ribanog parmezana.

  3.   przenje 
    Lagano pobrasniti, uvaljati u jaje, pa u mrvice i samo kratko zaprziti na ulju zagrijanom na srednjoj vatri, dok se uhvati zlatkasta korica .Piletinu izvaditi iz ulja, staviti na papirnate maramice da se ulje ocijedi, pa onda sve posloziti u tepsiju na koju smo stavili resetku od kolaca ,tako da se prilikom pecenja ulje cijedi, a ne da se kupi u meso.
  4. Poslaganu piletinu pokriti aluminijskom foliom i peci nekih 40-tak minuta u dobro zagrijanoj pecnici.
  5. Provjeriti cackalicom ili raznjicem ako je piletina gotova, maknuti foliju pustiti malo da odstoji i posluziti po zelji.

Posluživanje

Ja obozavam hladnu piletinu pripremljenu na ovaj nacin, pa uvijek pravim vecu kolicinu nego sto mi je potrebna za posluziti za jedan dan, a ostatke sto ostanu obicno sutradan djeca nose u skolu za rucak.
Ovako pripremljenu piletinu je nepotrebno prije pohanja kuhati, a da ste sigurni da imate perfektno spreljeno pilece meso, bez straha da ce vam ostati sirovo.Pored ovog nacina pohanja,ovaj mi je isto odlican.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar