-
Pile očistiti, oprati i posušiti kuhinjskim papirom.
Nasoliti izvana i iznutra.
U maloj šalici pomiješati senf, papar, maslinovo ulje i vino.
Premazati pile izvana najmanje pola sata prije pečenja, a poželjno je i
duže.
Prije pečenja, u unutrašnjost pileta staviti kocku maslaca, prstohvat ružmarina, majčine dušice i mažurana.
-
U duboku posudu za pečenje uliti
malo ulja i staviti pile na prsa. Okolo staviti prerezane popola 1
crveni luk i svježu papriku. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 240"C i
odmah kad se stavi pile, smanjiti na 200"C. Peći oko 40 minuta.
-
Izvaditi posudu i okrenuti pile
na leđa. Kako se koža ne bi oštetila, najlakše je prevrnuti sa dvije
vilice, jednu uvući u utrobu s gornje, drugu s donje strane i samo
okrenuti pile.
Okolo poslagati krumpir.
Krumpir izrezati na četvrtine, mrkvu na kolutiće, češnjak popola,
posoliti vrlo malo, popapriti, politi sa vrlo malo ulja i izmiješati.
Peći 30-tak minuta.
-
Opet izvaditi posudu pa okrenuti pile u prvobitan položaj, na prsa.
Krumpir promiješati i sve vratiti u pećnicu na 15 minuta.
Onda preliti pile bijelim vinom, pećnicu pojačati na 240"C i peći još 15 minuta.
0 komentari :
Objavi komentar