9. studenoga 2014.

Pečeno pile sa senfom i vinom





Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 pile oko 1,5 kg
  •   sol
  •  1 puna žlica senfa
  •  1/2 žličice papra
  •  2 žlice maslinovog ulja
  •  2 žlice bijelog vina
  •  1 kocka maslaca
  •  prstohvat sušenog ružmarina
  •  prstohvat sušenog timijana
  •  prstohvat sušenog mažurana
  •  1 glavica crvenog luka
  •  1 svježa paprika
  •   suncokretovo ulje za pečenje
  •  3 žlice bijelog vina za prelijevanje pileta
  •   Prilog:
  •  oko 1 kg krumpira
  •  1 mrkva
  •  2-3 režnja češnjaka


Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Jednostavno

  1. Pile očistiti, oprati i posušiti kuhinjskim papirom.
    Nasoliti izvana i iznutra.
    U maloj šalici pomiješati senf, papar, maslinovo ulje i vino. Premazati pile izvana najmanje pola sata prije pečenja, a poželjno je i duže.
    Prije pečenja, u unutrašnjost pileta staviti kocku maslaca, prstohvat ružmarina, majčine dušice i mažurana.
  2. U duboku posudu za pečenje uliti malo ulja i staviti pile na prsa. Okolo staviti prerezane popola 1 crveni luk i svježu papriku. Staviti peći u pećnicu zagrijanu na 240"C i odmah kad se stavi pile, smanjiti na 200"C. Peći oko 40 minuta.
  3. Izvaditi posudu i okrenuti pile na leđa. Kako se koža ne bi oštetila, najlakše je prevrnuti sa dvije vilice, jednu uvući u utrobu s gornje, drugu s donje strane i samo okrenuti pile.
    Okolo poslagati krumpir.
    Krumpir izrezati na četvrtine, mrkvu na kolutiće, češnjak popola, posoliti vrlo malo, popapriti, politi sa vrlo malo ulja i izmiješati.
    Peći 30-tak minuta.
  4. Opet izvaditi posudu pa okrenuti pile u prvobitan položaj, na prsa.
    Krumpir promiješati i sve vratiti u pećnicu na 15 minuta.
    Onda preliti pile bijelim vinom, pećnicu pojačati na 240"C i peći još 15 minuta.

Related Posts:

  • Kesten kockice SASTOJCI 250 g putera 250 g šećera u prahu 500 g kesten pirea 150 g čokolade 1. Umutite dobro puter sa šećerom u (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); prahu, pa dodajte kašiku po kašiku kesten-pirea… Read More
  • FANTASTIČAN SPOJ UKUSA: Kockice od kesten pirea i čokolade Obogatite slavsku trpezu ili iznenadite ukućane i prijatelje neodoljivim kesten kolačićima SASTOJCI: 250 g putera 250 g šećera u prahu 500 g kesten pirea 150 g čokolade PRIPREMA: 1. Umutite dobro puter sa šećerom u prah… Read More
  • Pogledajte recepte za mamurluk sa svih strana svijeta Ako ste se sinoć odlično zabavili, ali ipak popili koju čašicu više, sada ste sigurno u potrazi za nečim što će vas spasiti od mamurluka. Oni malo iskusniji sigurno već imaju “trikove” koji uvijek pale, a ako želite isku… Read More
  • Mačje oči TIJESTO 6 žumanjaka 6 žlica šećera 3 žlice kakaa 3 žlice brašna 1/2 praška za pecivo (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 6 bjelanjaka KREMA 2 cijela jaja 15 dag šećera 1 dl mlijeka 15 dag margar… Read More
  • PILEĆI ROLAT SA PEČURKAMA 500 g belog mesa 2 kašike dižon senfa 100 g deblje sečene šunke 50 g kačkavalja 20 g gorgonzole 50 g parmezana 100 g sečene slanine prozirna folija Priprema: Isecite tanje šnicle, a zatim ih tučkom za meso lagano istanjit… Read More

0 komentari :

Objavi komentar