9. studenoga 2014.

Mirisi davnina




Sastojci

  •  3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
  •  50 dkg krumpira
  •  2-3 žlice maslinova ulja
  •  po želji češnjaka
  •  po želji peršina
  •   soli,bibera

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati


  2. Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete
  3. Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.
  4. Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
  5. U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))
  6. Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.
  7. Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu
  8. Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.
  9. Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje
  10. Uz to vam je dovoljno samo malo salate…..čaša bolskog Plavca…i
    http://www.youtube.com/watch?v=z2VBsvqfl0Q&feature=related.......



0 komentari :

Objavi komentar