Sastojci
- 3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
- 50 dkg krumpira
- 2-3 žlice maslinova ulja
- po želji češnjaka
- po želji peršina
- soli,bibera
Priprema
- Težina:
-
Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati
-
Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete -
Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.
-
Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
-
U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))
-
Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.
-
Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu
-
Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.
-
Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje
-
Uz to vam je dovoljno samo malo salate…..čaša bolskog Plavca…i
http://www.youtube.com/watch?v=z2VBsvqfl0Q&feature=related.......
0 komentari :
Objavi komentar