9. studenoga 2014.

Mirisi davnina




Sastojci

  •  3 fileta oslića ili bilo koje druge ribe
  •  50 dkg krumpira
  •  2-3 žlice maslinova ulja
  •  po želji češnjaka
  •  po želji peršina
  •   soli,bibera

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Očistite krumpir, narežite ga na kockice, posolite i stavite kuhati


  2. Dok se krumpir kuha na tavici ispecite filete
  3. Kad je krumpir kuhan, procijedite ga ,dodajte maslinovo ulje i po želji češnjaka i peršina.Ja volim i češnjak i peršin i kod mene je toga bilo punooooo.
  4. Sve to lijepo izmiksajte da bude kao pire.
  5. U izmiksani krumpir dodajte na komadiće izmrvljene filete ribe, posolite, popaprite i ako želite dodajte još češnjaka i peršina.Po potrebi i želji:))
  6. Sve izmješajte žlicom da se svi sastojci prožmu.
  7. Kad ste to napravili malo namočite dlanove (jer je smjesa malo ljepljiva) i uzimajte rukom komade te smjese te oblikujte kuglice, malo ih spljoštite i slažite ih na tacnu
  8. Sad te polpetice panirajte.Znači idu u brašno.. jaja…mrvice.
  9. Stavljajte ih na vruće ulje.Treba im vrlo kratko da budu gotove jer je ustvari sve već kuhano…samo da poprimi malo zlaćane boje
  10. Uz to vam je dovoljno samo malo salate…..čaša bolskog Plavca…i
    http://www.youtube.com/watch?v=z2VBsvqfl0Q&feature=related.......



Related Posts:

  • Griotte praline MAZANJE KALUPA 300 g noisette čokolade 3 žlice ulja PUNJENJE; višnje iz staklenke 2 dl rakije KREMA 4 žlice slatkog vrhnja 100g čokolade za kuhanje 3 žlice rakije Rastopiti čokoladu sa uljem na pari. Košarice mazati s… Read More
  • Princes krafne Recept za princes krafne Priprema tijesta TIJESTO2 dl ulja2 čaše brašna2 dl vode6 jaja30 g gustinamalo soliKREMA4 žlice brašna8 žlica šećera3 žumanjka1 l mlijeka1 vrećica pudinga od vanilije4 bjelanjka(po želji gotov šla… Read More
  • Bakalar sa rajčicom, maslinama i kobasicom Bakalar je postao strašno popularan tek nakon 90-e. Prije toga, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, jela se bilo koja vrsta ribe. Onda se navalilo s bakalarom, uvijek pripremljenim na isti način: na bijelo, s k… Read More
  • SARME SARMA U JAPRAKU Sastojci: • 90 dg mljevenog mesa • 30 dg lišća vinove loze • 10 dg riže • 10 dg luka                                 &nb… Read More
  • Musaka od krompira i mljevenog mesa Danas je na kuharski repertoar došla i jedna klasična stara dobra musaka  Često nam za ručak pripremam musake u raznim varijantama i baš zbog toga ih volim jer promjenom samo jednog sastojka ili dodat… Read More

0 komentari :

Objavi komentar