18. studenoga 2014.

Originalni recept za burek iz Bosne


Burek iz Bosne

Sastojci

  •   500 gr mekog brasna
  •   260 ml mlake vode
  •   15 gr soli
  •   1 zlica ulja ( neko stavi a neko ne )
  •   .....Fil....
  •   1-2 zlice ulja
  •   1 glavica crvena luka sitno naseckana
  •   500 gr mlevene govedine ( junetine )
  •   1.5 zlicica soli
  •  

    1/2 zlicice mlevenog bibera
  •   Plus 120 ml ulja

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1.    
    Umesiti testo i dobro izraditi. Oblikovati 8 loptica. Ca 100 gr teske svaka loptica.
  2.  
    Ulijte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat.
  3. Na zagrejanom ulju ( 1 - 2 zlice ) poprziti luk dok nepostane staklast, te dodati mleveno meso, promesati, dodati sol i mleveni biber, pa dinstati dok meso nepromene boju. Ukloniti sa vatre i ohladiti
  4.    
    Na nauljenoj radnoj povrsini ili jos najbolje na silikonskoj povrsini takodje nauljenoj, dlanovima rastanjujte testo sto tanje, prstima rastanjujte krajeve. Naneti 1/8 fila na duzi kraj. ( ulje za rad je iz posude gde su se odmarale jufke ).



  5.    
    Urolati.
  6.    
    Smotati u burek
  7.    
    Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. ( tepsiju nauljiti sa uljem u kome su se odmarale loptice ), nauljiti svaki burek ( sa istim uljem iz posude ). Staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 190 - 200 stepeni.
  8.    
    Bureke peci dok neporumene do 30 minuta ili vise, ovisno od pecnice.

0 komentari :

Objavi komentar