Sastojci
- 500 gr mekog brasna
- 260 ml mlake vode
- 15 gr soli
- 1 zlica ulja ( neko stavi a neko ne )
- .....Fil....
- 1-2 zlice ulja
- 1 glavica crvena luka sitno naseckana
- 500 gr mlevene govedine ( junetine )
- 1.5 zlicica soli
-
1/2 zlicice mlevenog bibera - Plus 120 ml ulja
Priprema
- Težina:
-
Umesiti testo i dobro izraditi. Oblikovati 8 loptica. Ca 100 gr teske svaka loptica.
-
Ulijte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat.
-
Na zagrejanom ulju ( 1 - 2 zlice ) poprziti luk dok nepostane staklast, te dodati mleveno meso, promesati, dodati sol i mleveni biber, pa dinstati dok meso nepromene boju. Ukloniti sa vatre i ohladiti
-
Na nauljenoj radnoj povrsini ili jos najbolje na silikonskoj povrsini takodje nauljenoj, dlanovima rastanjujte testo sto tanje, prstima rastanjujte krajeve. Naneti 1/8 fila na duzi kraj. ( ulje za rad je iz posude gde su se odmarale jufke ).
-
Urolati.
-
Smotati u burek
-
Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. ( tepsiju nauljiti sa uljem u kome su se odmarale loptice ), nauljiti svaki burek ( sa istim uljem iz posude ). Staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 190 - 200 stepeni.
-
Bureke peci dok neporumene do 30 minuta ili vise, ovisno od pecnice.
0 komentari :
Objavi komentar