18. studenoga 2014.

Spareribs


Prije pečenja

Sastojci

  •   Rebarca iz potrbušine
  •  1l soka od jabuke
  • Za marinadu

  •  200ml kečapa
  •  100ml soja umaka
  •  2 velike zlice meda
  •  2. velike zlice worcester umaka
  •   malo soka od jabuke
  •  3 cesnja cesnjaka

  •   1 manja glavica luka
  •   Chili, malo ribanog djumbira, papar , sol
  •   velika zlica senfa

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.  
    Rebarca prvo oslobodite opne sa donje strane. Jako se lako skida , samo malo povucete i skine se u jednom komadu. 
    Kad se opna skine bolje se mariniraju a i puno finije je jesti bez te zilave opne. 
  2.    

    U dublji pleh stavite rebarca i zalijte ih sokom od jabuke. Ne moraju biti prekrivena sokom, jednostavno ih nakon pola sata okrenite. 
    Tako zalivena moraju odstajati barem 1 sat. 
  3. Za marinadu pomijesajte sve tekuce sastojke , pa dodajte  zacine i luk, cesnjak , djumbir narezane na sitno. 
    Sastojci za marinadu mogu varirati po vasem ukusu. Mi volimo slatkasto , a da su i malo ljuti. Ako imate neki umak za meso ili neki vama dragi kecap , slobodno stavite. 
    Igrajte se okusima.

  4. Stavite rebarca u pleh u kojima cete ih peci pa svaki komad dobro namazite marinadom, dobro ju umasirajte u meso. 

  5. Rebarca okrenite prvo sa mesnatom stranom peema dolje. Ostatak marinade prelijte preko njih. 
    Stavite u pecnicu zagrijanu na 100 stupnjeva oko 3-4 sata. 

  6. Nakon dva sata okrenite mesnatu stranu prema gore. 
    Rebarca su gotova kada se na njima sa gornje ( mesnate) strane pocinje hvatati fina korica, kada se zapeku. 


  7. Izvadite ih iz marinade i narezite u komade. Uzivajte u izvrsnim mekim rebarcima. 

Posluživanje

Ja ih pripremam kako je gore navedeno. Kada su pecena ja ih izvadim i narezem. Stavim ih na rostilj i jos malo okrenem sa jedne i druge strane. Tako su mi savrsena! 
Dobar tek!

0 komentari :

Objavi komentar