Sastojci
- Rebarca iz potrbušine
- 1l soka od jabuke
Za marinadu
- 200ml kečapa
- 100ml soja umaka
- 2 velike zlice meda
- 2. velike zlice worcester umaka
- malo soka od jabuke
-
3 cesnja
cesnjaka
- 1 manja glavica luka
- Chili, malo ribanog djumbira, papar , sol
- velika zlica senfa
Priprema
- Težina:
-
Rebarca prvo oslobodite opne sa donje strane. Jako se lako skida , samo malo povucete i skine se u jednom komadu.
Kad se opna skine bolje se mariniraju a i puno finije je jesti bez te zilave opne.
-
U dublji pleh stavite rebarca i zalijte ih sokom od jabuke. Ne moraju biti prekrivena sokom, jednostavno ih nakon pola sata okrenite.
Tako zalivena moraju odstajati barem 1 sat.
-
Za marinadu pomijesajte sve tekuce sastojke , pa dodajte zacine i luk, cesnjak , djumbir narezane na sitno.
Sastojci za marinadu mogu varirati po vasem ukusu. Mi volimo slatkasto , a da su i malo ljuti. Ako imate neki umak za meso ili neki vama dragi kecap , slobodno stavite.
Igrajte se okusima.
-
Stavite rebarca u pleh u kojima cete ih peci pa svaki komad dobro namazite marinadom, dobro ju umasirajte u meso.
-
Rebarca okrenite prvo sa mesnatom stranom peema dolje. Ostatak marinade prelijte preko njih.
Stavite u pecnicu zagrijanu na 100 stupnjeva oko 3-4 sata.
-
Nakon dva sata okrenite mesnatu stranu prema gore.
Rebarca su gotova kada se na njima sa gornje ( mesnate) strane pocinje hvatati fina korica, kada se zapeku.
-
Izvadite ih iz marinade i narezite u komade. Uzivajte u izvrsnim mekim rebarcima.
Posluživanje
Ja ih pripremam kako je gore navedeno. Kada su pecena ja ih izvadim i narezem. Stavim ih na rostilj i jos malo okrenem sa jedne i druge strane. Tako su mi savrsena!Dobar tek!
0 komentari :
Objavi komentar