18. studenoga 2014.

Spareribs


Prije pečenja

Sastojci

  •   Rebarca iz potrbušine
  •  1l soka od jabuke
  • Za marinadu

  •  200ml kečapa
  •  100ml soja umaka
  •  2 velike zlice meda
  •  2. velike zlice worcester umaka
  •   malo soka od jabuke
  •  3 cesnja cesnjaka

  •   1 manja glavica luka
  •   Chili, malo ribanog djumbira, papar , sol
  •   velika zlica senfa

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.  
    Rebarca prvo oslobodite opne sa donje strane. Jako se lako skida , samo malo povucete i skine se u jednom komadu. 
    Kad se opna skine bolje se mariniraju a i puno finije je jesti bez te zilave opne. 
  2.    

    U dublji pleh stavite rebarca i zalijte ih sokom od jabuke. Ne moraju biti prekrivena sokom, jednostavno ih nakon pola sata okrenite. 
    Tako zalivena moraju odstajati barem 1 sat. 
  3. Za marinadu pomijesajte sve tekuce sastojke , pa dodajte  zacine i luk, cesnjak , djumbir narezane na sitno. 
    Sastojci za marinadu mogu varirati po vasem ukusu. Mi volimo slatkasto , a da su i malo ljuti. Ako imate neki umak za meso ili neki vama dragi kecap , slobodno stavite. 
    Igrajte se okusima.

  4. Stavite rebarca u pleh u kojima cete ih peci pa svaki komad dobro namazite marinadom, dobro ju umasirajte u meso. 

  5. Rebarca okrenite prvo sa mesnatom stranom peema dolje. Ostatak marinade prelijte preko njih. 
    Stavite u pecnicu zagrijanu na 100 stupnjeva oko 3-4 sata. 

  6. Nakon dva sata okrenite mesnatu stranu prema gore. 
    Rebarca su gotova kada se na njima sa gornje ( mesnate) strane pocinje hvatati fina korica, kada se zapeku. 


  7. Izvadite ih iz marinade i narezite u komade. Uzivajte u izvrsnim mekim rebarcima. 

Posluživanje

Ja ih pripremam kako je gore navedeno. Kada su pecena ja ih izvadim i narezem. Stavim ih na rostilj i jos malo okrenem sa jedne i druge strane. Tako su mi savrsena! 
Dobar tek!

Related Posts:

  • Kako se otarasiti kamena u bubregu za samo 10 dana? Svi ljudi koji imaju kamen u bubregu patnje bi mogli da skrate na vrlo jednostavan način, i to putem narodnog leka koji je mnoge spasao bolova i tegoba koje sa sobom nosi ovaj zdravstveni problem. Pročitajte kak !! … Read More
  • Peršun Peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći. Njegova količina u jelima je uvijek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tijela. Američki ljekar, John R. Christopher važio je z… Read More
  • Učinite vašu kadu blistavo belom Praktični saveti  za uštedu vremena i novca. Potrebno: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); – kalcinisana soda – soda bikarbona – običan izbeljivač – sirće 1. Pomiješajte 2 kašike… Read More
  • Recept za krofne koje garantirano ne upijaju masnoće Slatki simbol poklada su krafne, slastica za koje originalni recept ne postoji jer svaka domaćica ljubomorno čuva trikove koje njihove čine najboljima. Ipak do razotkrivenih sastojaka i postupka prilikom pripreme došli s… Read More
  • U crijevima možda imate čak 15 kila otrova! E, pa vrijeme je da to riješite Poznato je kako je za oslobađanja od mnogih bolesti dovoljno očistiti crijeva od sluzi, fekalnih naslaga i drugih parazita. Za 70 godina života kroz naša creva prođe 100 tona hrane i 40.000 litara tekućine, š… Read More

0 komentari :

Objavi komentar