Sastojci
Za koru
- 200 gr Mljevenog keksa
- 4 kasike Secera
- 1 veca kasika Nutelle
- 2 kasike Kakao praha
- 75 gr Istopljenog maslaca ili margarina
- 75 ml Toplog mlijeka
- Po zelji aroma ruma
Za kremu 1
-
250 gr
Mascarpone sira - 150 gr Cokolade za kuhanje
- 200 ml Vrhnja za slag na mlijecnoj bazi
- 50 ml Vrhnja za slag na mlijecnoj bazi
- 3-4 velike kasike Nutelle
- Secer po zelji
Za kremu 2
- 250 ml Vrhnja za slag na mlijecnoj bazi
- 2 velike kasike Nutelle
Priprema
- Težina:
-
U mljeveni keks dodamo secer, kakao, nutellu, maslac i mlijeko i sve dobro umjesimo. Izravnamo na dno kalupa za torte od 24 cm i ostavimo u frizider dok pripremamo kremu 1.
-
Za kremu jedan istopimo na pari 150 gr cokolade i u to dodamo 50 ml vrhnja za slag i ostavimo da se malo ohladi. U posudu za mucenje stavimo sir i 200 ml vrhnja za slag i malo umutimo. Zatim dodamo nutellu i ako zelimo secera. Umutimo jos malo i na kraju dodamo cokoladu i sve dobro umutimo u cvrstu kremu. Kremu premazemo preko kore i ostavimo da se hladi dok pripremamo kremu 2. -
Pocnemo da mutimo vrhnje za slag, kad nam vrhnje pocne da bude cvrsto dodamo 2 kasike nutelle i nastavimo da mutimo dok vrhnje ne postane cvrsto. Premazemo preko kreme 1 ostavimo u frizider na par sati. Poslije uzivamo u super tortici :)
-
Po zelji pospemo ribanom cokoladom ili ukrasimo po zelji :)
0 komentari :
Objavi komentar