8. studenoga 2014.

Mramorni od bundeve



Sastojci

  • Čokoladni dio

  •  200 g čokolade za kuhanje ili možete kombinirati sa pola mliječnom pola crnom
  •  170 g maslaca ili margarina
  •  170 g šećera u prahu
  •  3 jaje
  •  130 g glatkog brašna
  •  prstohvat soli
  • Bundevasti dio

  •  80 g krem sira
  •  100 g pirea od bundeve
  •  1 jaje
  •  1 žličica exstrakta od vanilije
  •  po prstohvat mljevenog đumbira, cimeta i muškatnog oraščića

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pečnicu stavite da se grije na 170°C.
    Lim za pečenje obložite papirom - kalup cca 35*25 .

    Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari ako nemate mikrovalnu. Maslac sobne temperature narežite na kockice i umješajte u toplu rastopljenu čokoladu sa pjenjačom da se i on rastopi i da dobijete jednu finu kremastu smjesu.
    Neka se sve malo prohladi pa dodajte u nju šećer u prahu, izmješajte sve dobro.
    Zatim jedno po jedno jaje, ali svaki put izmješajte i na kraju po malo umješajte brašno pomješano sa malo soli.
    Ja sve to pravim pjenjačom, ali možete i mikserom pred kraj. Dobit ćete jednu divnu kremastu smjesu.
  2. Za krmu od bundeve, pomješajte bundevu, sir, jaje i začine isto tako sa pjenjačom.
    Ova smjesa će vam biti dosta rjeđa.
    Sada kada je sve spremno, najprije sipajte čokoladnu smjesu u kalup, ne poravnavajte previše neka ima grba- na nju rasporedite smjesu od bundeve i sve još sa nožem malo izmješajte kao za mramorni.
    Kalup stavite u pečnicu i kolač pecite nekih 30 minuta.
    Izvadite ga van, ostavite da se prhladi i zatim slijedi čisti užitak....
    Jednostavno i brzo...zar ne!!

Još slika

Related Posts:

  • Snickers recept: Čokoladice gotove u 20 minuta Snickers su jedne od najpopularnijih čokoladica, a krasi ih bogat okus čokolade, karamele i prženog kikirikija.  Želite li ovaj slatki užitak napraviti sami donosimo jednostavan recept gotov u svega 20 minuta, a … Read More
  • Fenomenalna torta od sira i krušaka Na Foodista blogu pronašli smo recept koji je objavljen u kuharici Southern Italian Desserts čija je autorka Rosetta Constantino. Ona u ovoj sjajnoj knjizi istražuje slatka jela juga Italije, a među sladoledi… Read More
  • Krempita Divna krema od vanile između dva tanka i hrskava sloja lisnatog tijesta, a sve obilno posuto šećerom u prahu. Svi znamo da je riječ o krempitama, jednom od omiljenih kolača većine klinaca.  Na Poljskom blogu … Read More
  • Čokoladna pavlova s jagodama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Čokoladne beze kore: - 6 bjelanjaka - 250gr šećera - 1 žličica bijelog octa - 1 žličica gustina - 4 žličice gorkog kakaa Priprema: 1. Zagrijte pećnicu na 150 … Read More
  • Otkrijte koje namirnice trebate jesti kad vam je oslabljen imunitet Imunitet je preduvjet za dobro zdravlje i dug život, a ako ga želite održati snažnim, unesite promjene u prehranu. U današnje vrijeme nije lako održati imunitet zdravim i snažnim. Nečist zrak, nezdrava hrana i previše s… Read More

0 komentari :

Objavi komentar