Sastojci
Čokoladni dio
- 200 g čokolade za kuhanje ili možete kombinirati sa pola mliječnom pola crnom
- 170 g maslaca ili margarina
- 170 g šećera u prahu
- 3 jaje
- 130 g glatkog brašna
- prstohvat soli
Bundevasti dio
- 80 g krem sira
- 100 g pirea od bundeve
- 1 jaje
- 1 žličica exstrakta od vanilije
- po prstohvat mljevenog đumbira, cimeta i muškatnog oraščića
Priprema
- Težina:
-
Pečnicu stavite da se grije na 170°C.
Lim za pečenje obložite papirom - kalup cca 35*25 .
Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari ako nemate mikrovalnu. Maslac sobne temperature narežite na kockice i umješajte u toplu rastopljenu čokoladu sa pjenjačom da se i on rastopi i da dobijete jednu finu kremastu smjesu.
Neka se sve malo prohladi pa dodajte u nju šećer u prahu, izmješajte sve dobro.
Zatim jedno po jedno jaje, ali svaki put izmješajte i na kraju po malo umješajte brašno pomješano sa malo soli.
Ja sve to pravim pjenjačom, ali možete i mikserom pred kraj. Dobit ćete jednu divnu kremastu smjesu. -
Za krmu od bundeve, pomješajte bundevu, sir, jaje i začine isto tako sa pjenjačom.
Ova smjesa će vam biti dosta rjeđa.
Sada kada je sve spremno, najprije sipajte čokoladnu smjesu u kalup, ne poravnavajte previše neka ima grba- na nju rasporedite smjesu od bundeve i sve još sa nožem malo izmješajte kao za mramorni.
Kalup stavite u pečnicu i kolač pecite nekih 30 minuta.
Izvadite ga van, ostavite da se prhladi i zatim slijedi čisti užitak....
Jednostavno i brzo...zar ne!!
0 komentari :
Objavi komentar