8. studenoga 2014.

Mramorni od bundeve



Sastojci

  • Čokoladni dio

  •  200 g čokolade za kuhanje ili možete kombinirati sa pola mliječnom pola crnom
  •  170 g maslaca ili margarina
  •  170 g šećera u prahu
  •  3 jaje
  •  130 g glatkog brašna
  •  prstohvat soli
  • Bundevasti dio

  •  80 g krem sira
  •  100 g pirea od bundeve
  •  1 jaje
  •  1 žličica exstrakta od vanilije
  •  po prstohvat mljevenog đumbira, cimeta i muškatnog oraščića

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pečnicu stavite da se grije na 170°C.
    Lim za pečenje obložite papirom - kalup cca 35*25 .

    Čokoladu otopite u mikrovalnoj ili na pari ako nemate mikrovalnu. Maslac sobne temperature narežite na kockice i umješajte u toplu rastopljenu čokoladu sa pjenjačom da se i on rastopi i da dobijete jednu finu kremastu smjesu.
    Neka se sve malo prohladi pa dodajte u nju šećer u prahu, izmješajte sve dobro.
    Zatim jedno po jedno jaje, ali svaki put izmješajte i na kraju po malo umješajte brašno pomješano sa malo soli.
    Ja sve to pravim pjenjačom, ali možete i mikserom pred kraj. Dobit ćete jednu divnu kremastu smjesu.
  2. Za krmu od bundeve, pomješajte bundevu, sir, jaje i začine isto tako sa pjenjačom.
    Ova smjesa će vam biti dosta rjeđa.
    Sada kada je sve spremno, najprije sipajte čokoladnu smjesu u kalup, ne poravnavajte previše neka ima grba- na nju rasporedite smjesu od bundeve i sve još sa nožem malo izmješajte kao za mramorni.
    Kalup stavite u pečnicu i kolač pecite nekih 30 minuta.
    Izvadite ga van, ostavite da se prhladi i zatim slijedi čisti užitak....
    Jednostavno i brzo...zar ne!!

Još slika

Related Posts:

  • Složenac od sireva Sastojci1 paketić ili 2 jušne žlice želatine600 ml jabučnog sokasol, smeđi šećer150 g svježeg kozjeg sira, 150 g svježeg ovčjeg sira1 režanj češnjaka, oguljen i nasjeckan1 jušna žlica sušenog bosiljka, bijeli papar150 g… Read More
  • Griote a la Korni   Sastojci 300gNestle Dessert Noir čokolade 3 žliceulja 30-tak kandiranih višanja 1dcl višnjevca 50 g bijele čokolade … Read More
  • Paella Španjolski nacionalni specijalitet. Paella je međunarodno poznato jelo koje ima porijeklo iz španjolske pokrajine Valencije, gdje se javlja sredinom 19. stoljeća. Prema tumačenjima naziv paella dolazi od specifične pli… Read More
  • Torta od mljevenog mesa sa filom od pire krompira Evo jednog neobičnog, ali zanimljivog recepta za sve one koji se ne plaše kalorija. Ova torta od mljevenog mesa očaraće vas ukusom, a iznenaditi izgledom i jednostavnošću pripreme. Ideje smo pronašli na nekoliko blogova… Read More
  • Kremasta torta sa slanim štapićima Ovo je prava torta hvalisavica – spoj hrskavog i kremastog. Torta sa slanim štapićima nije savršena za rezanje, ali joj je ukus za pobednike. Ideju smo pronašli na blogu Clubnarwhal, gde ističu da je ovo idealna slast… Read More

0 komentari :

Objavi komentar