8. studenoga 2014.

Nutella swiss roll


Sastojci

  •  sastojci: 3 žumanjka
  •   28 g šećera
  •   40 ml ulja
  •   60 ml vode
  •   80 g glatkog brašna-prosijano
  •   1 žličica vanilija ekstrakta
  •   ribana korica pola limuna

  •   3 bjelanjka
  •   žličica soka od limuna ili prstohvat soli
  •   28 g šećera
  •  nadjev: nutella,đem okusa po želji

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Jaja neka vam budu sobne temperature.
    Odvojite bjelanjke od žumanjaka.
    Tucite prvo žumanjke sa šećerom na najjačoj brzini dok ne postanu kremasti i udvostruče volumen.
    Dodajte ulje,promiksajte da se poveže na manjoj brzini.
    Dodajte zatim vodu,promiksajte da se poveže,pa ekstrakt vanilije i sitno ribanu koricu limuna.


    Zatim dodajte prosijano brašno u tri navrata.
  2. Tucite sada bjelanjke u zasebnoj zdjeli.
    Tucite na najjačoj brzini i kad se lagano počnu pjeniti dodajte sok od limuna ili sol.
    Nastavite tući dok ne pobijele,a zatim smanjite brzinu na srednju i u tri navrata dodajite šećer.
    Tucite dok vam bjelanjci na metlicama onaj vršak ne štoji uspravno,tada su bjelanjci tučeni.
  3. Dodajte 1/3 bjelanjaka u smjesu žutanjaka i spojite sa špatulom.
    Miješajte lagano dok se bjelanjci ne povežu.
    Zatim dodajte i ostale bjelanjke.
    Dobro povežite sa špatulom.
    Stavite u pleh od pećnice i pecite na 160C 15-20min.
    Pleh obložite papirom za pečenje.
    Gotovu koru izvadite iz pleha pokrijte kratko još jednim papirom za pečenje i vlažnom krpom.
    Kad se malo prohladi okrenite koru na papir za pečenje kojim ste prije pokrili koru i odstranite papir sa donje strane u kojoj se kora pekla.
    Izravnajte stranice kore režući nožem ravne rubove.
    Premažite nutellom ili đemom ili nadjevom po želji.
    Motajte uz pomoć papira za pečenje.
    Smotajte je čvrsto i zarolajte u papir za pečenje i ostavite najmanje 1 ipo sat u frižderu prije rezanja.
  4. Napomena:Nemojte dugo ostaviti koru da se hladi                      jer će vam kasnije pucati prilikom                            rolanja.

Posluživanje

Poslužite uz kavu ili čaj.

Još slika

Related Posts:

  • Napravite sami: Jutarnji napitak za dugotrajan svež dah Ako ne želite da širite neugodan miris rešite taj problem na jednostavan način i pripremite ovaj čarobni napitak protiv neugodnih mirisa! Sastojci za napitak protiv neugodnih mirisa: 2 (adsbygoogle = window.… Read More
  • Lekovita svojstva i neobične namene krastavca Krastavci u sebi sadrže većinu vitamina potrebnih za zdravlje organizma. Samo jedan krastavac u sebi sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, folnu kiselinu, vitamin C, kalcijum, gvožđe, magnezijum, fosfor, kalijum i … Read More
  • Trešnja je veoma zdrava, ali je ne jedite pre ručka Sjajno letnje voće pravi je mali crveni dragulj. Boja kožice trešanja može varirati od nežnožućkaste do dubokih crvenih tonova rubina i boje burgundca. Da je reč o voću (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []… Read More
  • Sultanova slatka sarma Sastojci i priprema: Negdje je PASA LOKUM negdje SULTANOVA SLATKA SARMA, ovo je recept po kojem sam ja radila, jedino sam (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); pogrijesila … Read More
  • Sasi dijeta za ravan stomak i tanje butine Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami sa tako jednostavnim sastojcima. Sintija Sas, koja je osmislila ovaj napitak, tvrdi da već nakon 4 dana (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); redovne konzu… Read More

0 komentari :

Objavi komentar