10. studenoga 2014.

Morski rižoto


Sastojci

  •   riza
  •  10dkg kolutica lignje
  •  10dkg kozica
  •  10dkg rakovog mesa
  •  2 shitake gljive
  •  

    pelate, voda, bijelo vino
  •  2 reznja cesnjaka
  •  1 poriluk
  •   sol, papar, vegeta
  •  prstohvat ljute paprike

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. rizu sam skuhala posebno

    na maslinovom ulju prodinstati negi (japanski poriluk) i cesnjak

    dodati kozice i lignje, posoliti i popapriti te pirjati 10ak min uz trecinu case vode

    kada voda ispari dodati gljive i rakovo meso, ljutu papriku, vegetu, ponovno malo soli i papra i vino

    pustiti da vino mali ishlapi i dodati trecinu malog tetrapaka pelata i jos malo vode te kuhati 15ak min

Još slika

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar