10. studenoga 2014.

Morski rižoto


Sastojci

  •   riza
  •  10dkg kolutica lignje
  •  10dkg kozica
  •  10dkg rakovog mesa
  •  2 shitake gljive
  •  

    pelate, voda, bijelo vino
  •  2 reznja cesnjaka
  •  1 poriluk
  •   sol, papar, vegeta
  •  prstohvat ljute paprike

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. rizu sam skuhala posebno

    na maslinovom ulju prodinstati negi (japanski poriluk) i cesnjak

    dodati kozice i lignje, posoliti i popapriti te pirjati 10ak min uz trecinu case vode

    kada voda ispari dodati gljive i rakovo meso, ljutu papriku, vegetu, ponovno malo soli i papra i vino

    pustiti da vino mali ishlapi i dodati trecinu malog tetrapaka pelata i jos malo vode te kuhati 15ak min

Još slika

Related Posts:

  • Lisnata pogača od rolatića Kombinacija kroasana i rolata. Premazano margarinom, fino slano i hrskavo. Jednostavno neodoljivo. Ova pogača može da bude i posna pogača ako se premazuje posnim margarinom, a u testo ne ide mleko. (adsbygoogle = wi… Read More
  • Torta od čokolade i banana Kombinacije čokolade i banana su nam još od krem bananica jedna od omiljenih mešavina ukusa i zato smo morali iskopati desert koji spaja ove dve delicije.  Na Fong kitchen journal blogu pronašli smo recept… Read More
  • Kinder oblatne Kako imamo kinder tortu, kinder bajadere,  opet kinder bueno tortu tako imamo i kinder oblatne. Lake za  napraviti a svi će ih obožavati. Probajte. Vaša slavlje, Uskrs, Božić, krštenje ili slava biće bogatiji za j… Read More
  • Čokoladna gnijezda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Potreban materijal: 200gr šećera 100gr čokolade za kuhanje 100gr margarina 300gr mljevenog keksa… Read More
  • Doboš torta Doboš torta je sigurno jedna od najpoznatijih u svetu. Napravio je madjarski poslastičar sa ciljem da pronadje sastojke koji će moći da stoje i dve nedelje a da se ne pokvare. Da li je uspeo ne znam, jer kod nas ne traje ni… Read More

0 komentari :

Objavi komentar