10. studenoga 2014.

Morski rižoto


Sastojci

  •   riza
  •  10dkg kolutica lignje
  •  10dkg kozica
  •  10dkg rakovog mesa
  •  2 shitake gljive
  •  

    pelate, voda, bijelo vino
  •  2 reznja cesnjaka
  •  1 poriluk
  •   sol, papar, vegeta
  •  prstohvat ljute paprike

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. rizu sam skuhala posebno

    na maslinovom ulju prodinstati negi (japanski poriluk) i cesnjak

    dodati kozice i lignje, posoliti i popapriti te pirjati 10ak min uz trecinu case vode

    kada voda ispari dodati gljive i rakovo meso, ljutu papriku, vegetu, ponovno malo soli i papra i vino

    pustiti da vino mali ishlapi i dodati trecinu malog tetrapaka pelata i jos malo vode te kuhati 15ak min

Još slika

Related Posts:

  • Čokoladni kolač sa pireom od jabuka Sastojci i priprema: Ovaj kolac na prvu me je odmah privukao zato sto je pre svega brz kolac, odlican za domacice koje rade, tako da mogu kada dodju kuci nabrzaka napraviti ovaj kolac a i zbog sastojaka koje jako volim. Pr… Read More
  • Slatki zvrkovi Sastojci: 1 pakovanje jufke 500 gr. krem sira 3 kasike kisele pavlake (kajmaka) 500 ml. mlijeka 1 puding (ja sam koristila od jagode) 8 kasika secera 3 jaja 10 (adsbygoogle = window.ad… Read More
  • Indijski hljeb Naan Sastojci i priprema: Evo nas ponovo sa novim hljebom iz daleke Indije. Hljeb Naan za razliku od Katlame radi se sa malo kvasca što mu daje jednu posebnu mekoću a peče se na isti naćin jedan po jedan na zagrijanoj tavi na k… Read More
  • Maslanica sa germom Sastojci za koru: 500 gr (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); brasna malo soli 1 jaje 1 kocka germe (kvasca) malo ulja i mlake vode Danas vam pisem recept a … Read More
  • Bossche Bollen Sastojci i priprema: Moja unuka Hena je rođena u Holandiji u prelijepom gradu ‘s-Hertogenbosch (Den Bosch). Neću naravno pisati o tom gradu samo bi uz ovaj recept napomenula da je ovaj ko… Read More

0 komentari :

Objavi komentar