16. studenoga 2014.

Mileram torta


Mileram torta


Sastojci

Broj osoba:
10 osoba
  • Tijesto

  •  25 dag glatkog brašna
  •  10 dag šećera
  •  1 paketić praška za pecivo
  •  1 paketić vanilin šećera
  •  8 dag maslaca
  •  1 jaje
  • Fil

  •  1/2 l mlijeka
  •  2 vrećice pudinga od vanilije
  •  20 dag šećera
  •  80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
  •   voće
  •  

    preljev za tortu

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.
  2. U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
  3. Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

    Uvijek je pečem u kalupu promjera 26 cm.
  4.   Dobar rez :)
    dobar rez :)

Posluživanje

Kada tortu izvadite iz pećnice fil će se “tresti” i “mrdati”. Neka vas to ne brine, stegnut će se hladeći.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar