7. studenoga 2014.

Maslinasta dekoracija


1



Važnost maslina, njihova nutritivna skladnost i bogatstvo poznati su od davnina i upravo zbog svega navedenog zauzimaju visoko mjesto među važnim i nužnim namirnicama koje je poželjno svakodnevno naći na jelovniku.

Kako zavoljeti masline

Obožavatelji ove okrugle poslastice posežu za maslinama kad god im se za to ukaže prilika i nakon toga teško ih je zaustaviti. Zbog njenog specifičnog blago gorkog okusa, drugi vole masline uklopljene u neko jelo, jer im okus slabije dolazi do izražaja, a opet danom jelu upravo gorkast okus maslina naglasi harmoniju okusa, boje, i ljepote.
Podravka masline

Modni dodatak vašim jelima

Ona ne poboljšava jela samo svojim specifičnim okusom, već pripremljenom jelu  daje dodatni štih ljepote kao mali modni dodatak i ukras.
Ukrasite maslinama pizze, sendviče, bruskete, krekere, kanape sendviče, salate, topla i hladna predjela, ražnjiće, dodajte ih u pripremi kruha, peciva, uljepšajte dodatkom maslina alkoholne i bezalkoholne koktele ili ih samostalno poslužite u staklenoj posudici, pa neće samo krasiti stol, već će ih svatko uzimati i kušati prema željama i potrebama.

Panzanella juha

Panzanella juha

Mini pide

Mini pide

Delikatesne rolice

Delikatesne rolice

Muffini s okusom Mediterana

Muffini s okusom Mediterana


Marinirani sir

Marinirani sir

Aromatični lisnati cupcakes

Aromatični lisnati cupcakes

Related Posts:

  • Milk kocke Fenomenalna kombinacija bijele i mliječne čokolade za pravi slasni užitak. Sastojci 6 jaja6 kašike šećera6 kašike brašnakesica praška za pecivo4 kašike kakaa6 kašike tople vode Fil: 1 l mlijeka100… Read More
  • Ružice sa krem sirom Volite ružice? Još kada dodamo krem sir mmm, idealan recept za Vas.  žSastojci Za tijesto 1/2 kockice kvasca 125 ml mlakog mlijeka 250 g brašna  so 40 … Read More
  • Miješani pileći ražnjići Način pripreme Pileće bijelo meso isjeći na kocke, šampinjone samo ako su veći. Pileću džigaricu na dva dijela isjeći.Pripremljene sastojke pobiberiti, malo posoliti i preliti uljem.Na drvene štapiće naizmjeničn… Read More
  • Almin hljeb Način pripreme Tijesto zakuhat i ostaviti na toplo mjesto da nadođe.Poslije tijesto razdijeliti na četiri loptice i svaku lopticu razviti oklagijom debljine nekih 1/2cm ili tanje.Zatim razvijenu jufku rolovat, al\' poč… Read More
  • Umak za meso sa roštilja Sve sastojke  dobro promiješajte da biste dobilioštar, pikantan umak.Poslužite ga uz meso s roštilja.Mirišljave trave treba odrediti prema vrsti mesa. Uz ribu će to biti stucani lovorov list i ružmarin, uz janjetin… Read More

0 komentari :

Objavi komentar