Sastojci
- Tjesto:
- 550 g brasna
- 70 g secera
- 25 g kvasca
- 1 jaje
- 80 g butera
- 250 ml mljeka
-
Sir masa:
- 250 g sira za kolace
- 25 g butera
- 1 zumance
- 35 g secera
- 20 g gustina
- Mak masa:
- 120 g mljevenog maka
- 115 g marmelade po zelji
- 1 bjelance
- 50 g secera
Priprema
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
Ivice od krugova premazati sa zumancetom, ili tecnim vrhnjem i staviti peciva da se peku 20-25 minuta
Prvo napraviti tjesto.
2
Buter i mljeko umlaciti, prebaciti u
posudu u kojoj cete dalje izradjivati i gdje ce vam mirovati tjesto.Sad
dodati kvasac, jaje i secer pa kad se i to istopi (dobro sjedini)dodati
brasno.Izraditi u glatko tjesto i ostaviti da se masa udupla.
3
Sir punjenje utom pripremiti, kao i mak punjenje.
4
Za sir sve vilicom izmjesati da se dobro sjedini.
5
Za mak punjenje isto tako sve dobro izmjesati.
6
Tjesto vec nadoslo na malo
pobrasnjenoj povrsini napraviti u veci valjak, tjesto rezati nozem na 15
djelova .Svaki dio napraviti u lopticu
7
,koju cete rukama priteci i napraviti krug, ivice malo da budu odignute
8
Sttaviti na pleh oblozen papirom za pecenje
9
Sa malom kasicicom stavljati punjenje, sarati vise malo sir mase, malo mak mase.
10
Ostaviti sad tjesto da miruje nekih 15 minuta.
11
Sad ukljuciti pecnicu da se zagrije na 200°C
12
Ivice od krugova premazati sa zumancetom, ili tecnim vrhnjem i staviti peciva da se peku 20-25 minuta
0 komentari :
Objavi komentar