4. studenoga 2014.

Lješnjak schnitte



Sastojci

  •   Kora:
  •  8 bjelanjaka
  •  4 žumanjka
  •  8 kašika šećera
  •  125 ml mlijeka
  •  120 ml

    ulja
  •  10 kašika brašna
  •  1 prašak za pecivo
  •  200 g mljevenih lješnjaka
  •   Krema:
  •  4 žumanjka
  •  100 g šećera u prahu
  •  250 g margarina
  •  150 g mljevenih lješnjaka
  •  2 šlag kreme za dekoraciju



Priprema

Vrijeme pripreme:
45 min
Težina:
Srednje zahtjevno

  1. Umutiti bjelanjke sa šećerom u čvrst snijeg.
    Posebno umutiti 4 žumanjke sa uljem, mlijekom, brašnom i prašom za pecivo. Dobivene smjese sjediniti i dodati lješnjake. Peći oko 30-ak minutra na 180 ° C u plehu.
  2. Umutiti žumanjke i šećer u prahu u jednoličnu smjesu. Dodati margarin i lješnjake.
  3. Ohlađenu koru podijeliti na dva dijela. Na prvu koru staviti fil, pa drugu koru i na kraju premazati šlag kremom.
  4. Dobar tek. :)

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar