18. studenoga 2014.

Krumpir sa ružmarinom


Krumpir s ružmarinom

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 kg krumpira
  •  1 glavica luka
  •  80 g Pancete Podravka By Podravka

  •  1 žlica Vegete By Podravka
  •  20 g maslaca
  •  4 žlice maslinova ulja
  •  1 češanj češnjaka
  •  2 žlice narezanog ružmarina
  •   papar


Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. Oguljeni krumpir i luk narežite na četvrtine, a pancetu na kockice.
  2. Pripremljeni krumpir stavite na pleh i pospite Vegetom. Prelijte otopljenim maslacem i maslinovim uljem.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, luk, ružmarin, papar i pancetu. Sve dobro izmiješajte, pokrijte alu-folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  4. Nakon toga foliju uklonite i krumpir nastavite peći dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Posluživanje

Pečeni krumpir poslužite samostalno uz salatu od rajčice ili kao prilog pečenom mesu.

Savjet

Ukoliko želite skratiti vrijeme pripreme, oguljeni krumpir kratko prokuhajte (1-2 minute), a zatim stavite u pleh s ostalim sastojcima. U tom slučaju tijekom pečenja ne trebate stavljati alu-foliju.

Related Posts:

  • Princes krafne Recept za princes krafne Priprema tijesta TIJESTO2 dl ulja2 čaše brašna2 dl vode6 jaja30 g gustinamalo soliKREMA4 žlice brašna8 žlica šećera3 žumanjka1 l mlijeka1 vrećica pudinga od vanilije4 bjelanjka(po želji gotov šla… Read More
  • Musaka od krompira i mljevenog mesa Danas je na kuharski repertoar došla i jedna klasična stara dobra musaka  Često nam za ručak pripremam musake u raznim varijantama i baš zbog toga ih volim jer promjenom samo jednog sastojka ili dodat… Read More
  • Bakalar sa rajčicom, maslinama i kobasicom Bakalar je postao strašno popularan tek nakon 90-e. Prije toga, naročito u kontinentalnom dijelu zemlje, jela se bilo koja vrsta ribe. Onda se navalilo s bakalarom, uvijek pripremljenim na isti način: na bijelo, s k… Read More
  • Griotte praline MAZANJE KALUPA 300 g noisette čokolade 3 žlice ulja PUNJENJE; višnje iz staklenke 2 dl rakije KREMA 4 žlice slatkog vrhnja 100g čokolade za kuhanje 3 žlice rakije Rastopiti čokoladu sa uljem na pari. Košarice mazati s… Read More
  • SARME SARMA U JAPRAKU Sastojci: • 90 dg mljevenog mesa • 30 dg lišća vinove loze • 10 dg riže • 10 dg luka                                 &nb… Read More

0 komentari :

Objavi komentar