18. studenoga 2014.

Krumpir sa ružmarinom


Krumpir s ružmarinom

Sastojci

Broj osoba:
4 osobe
  •  1 kg krumpira
  •  1 glavica luka
  •  80 g Pancete Podravka By Podravka

  •  1 žlica Vegete By Podravka
  •  20 g maslaca
  •  4 žlice maslinova ulja
  •  1 češanj češnjaka
  •  2 žlice narezanog ružmarina
  •   papar


Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
Težina:
Jednostavno
  1. Oguljeni krumpir i luk narežite na četvrtine, a pancetu na kockice.
  2. Pripremljeni krumpir stavite na pleh i pospite Vegetom. Prelijte otopljenim maslacem i maslinovim uljem.
  3. Dodajte nasjeckani češnjak, luk, ružmarin, papar i pancetu. Sve dobro izmiješajte, pokrijte alu-folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta.
  4. Nakon toga foliju uklonite i krumpir nastavite peći dok ne poprimi zlatnosmeđu boju.

Posluživanje

Pečeni krumpir poslužite samostalno uz salatu od rajčice ili kao prilog pečenom mesu.

Savjet

Ukoliko želite skratiti vrijeme pripreme, oguljeni krumpir kratko prokuhajte (1-2 minute), a zatim stavite u pleh s ostalim sastojcima. U tom slučaju tijekom pečenja ne trebate stavljati alu-foliju.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar