18. studenoga 2014.

Domaća čokolada


Sastojci



  •  400 g šećera
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  100 ml vode
  •  2 žlice naribane narančine korice
  •  200 g maslaca
  •  250 g mlijeka u prahu
  •  100 g kakaa Dolcela By Podravka
  •   bademi, grožđice, lješnjaci, keksi…


Priprema

Vrijeme pripreme:
20 min
Težina:
Srednje zahtjevno
  1. Šećer, vanilin šećer i vodu zagrijavajte na laganoj vatri. Dodajte naribanu narančinu koricu i kuhajte nekoliko minuta dok se šećer ne otopi. Odmaknite s vatre i umiješajte maslac.
  2. Mlijeko u prahu pomiješajte s kakaom i električnom miješalicom i umiješajte u smjesu šećera i maslaca.
  3. Čokoladnu smjesu rasporedite u tepsiju koju ste obložili papirom za pečenje (veličina ovisno kako želite debljinu čokolade) 25×35 cm.
  4. U čokoladu možete umiješati bademe, grožđice, lješnjake, kekse ili sl. prema vlastitoj želji.

Posluživanje

Domaću čokoladu dobro ohladite i narežite na kockice.

Savjet

Dok je čokolada još topla, kalupićima možete utisnuti željene oblike.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar