Sastojci
- 1. glavica crnog luka
- 100gr putera
-
150gr
slanine
- 1 belo meso
- 2 bataka ili karabataka
- so
- biber
- 1/2 kašičice majčine dušice
- 300gr pečuraka
- 2 pune kašike kisele pavlake
- 1 kašika seckanog peršuna
- 600-700gr krompira
Priprema
- Težina:
-
Luk iseći na tanke listiće i propržiti na malo putera, mešalući ga dok ne „zacakli”.
-
Dodati sitno iseckanu slaninu i kratko propržiti, dok i ona ne „zacakli”.
-
Dodati meso isečeno na kockice, posoliti, pobiberiti i posuti majčinom dušicom. Pirjaniti 15 minuta.
-
Dodati pečurke isečene na tanke listiće i nastaviti dinstanje na tihoj vatri još 15 minuta.
-
Na kraju umešati kiselu pavlaku.
-
Sudu u kojem ćete peći, premažite dno i zidove puterom.
-
Tanko isečenim krompirom /posoljenim/obložite dno i zidove tog suda.
-
Sipati meso sa pečurkama i posuti peršunom.
-
Sve to prekriti tankim listićima krompira. Poprskati uljem ili staviti komadiće putera na krompir.
-
Peći u zagrejanoj pećnici 40-tak minuta na 200ºC, da krompir porumeni.
0 komentari :
Objavi komentar