12. studenoga 2014.

Kropmir sa piletinom i pečurkama


Sastojci

  •  1. glavica crnog luka
  •  100gr putera
  •  150gr slanine

  •  1 belo meso
  •  2 bataka ili karabataka
  •   so
  •   biber
  •  1/2 kašičice majčine dušice
  •  300gr pečuraka
  •  2 pune kašike kisele pavlake
  •  1 kašika seckanog peršuna
  •  600-700gr krompira

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Luk iseći na tanke listiće i propržiti na malo putera, mešalući ga dok ne „zacakli”.
  2.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Dodati sitno iseckanu slaninu i kratko propržiti, dok i ona ne „zacakli”.
  3.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Dodati meso isečeno na kockice, posoliti, pobiberiti i posuti majčinom dušicom. Pirjaniti 15 minuta.
  4.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Dodati pečurke isečene na tanke listiće i nastaviti dinstanje na tihoj vatri još 15 minuta.
  5.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Na kraju umešati kiselu pavlaku.
  6.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Sudu u kojem ćete peći, premažite dno i zidove puterom.
  7.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1)
    Tanko isečenim krompirom /posoljenim/obložite dno i zidove tog suda.
  8.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Sipati meso sa pečurkama i posuti peršunom.
  9.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1)
    Sve to prekriti tankim listićima krompira. Poprskati uljem ili staviti komadiće putera na krompir.
  10.   Krompir sa piletinom i pečurkama (GG1) 
    Peći u zagrejanoj pećnici 40-tak minuta na 200ºC, da krompir porumeni.

Posluživanje

Služiti uz neku turšiju. Ja sam danas poslužila uz ukišeljeni zeleni paradajz.

Još slika

0 komentari :

Objavi komentar