Priprema
- Vrijeme pripreme:
- 60 min
-
Tijestom obložite odgovarajući
kalup, rub oblikovati prstima otprilike do 2 cm visine (ja kupujem
gotovo, ali ne zamrznuto lisnato tijesto). Ispecite tijesto (200
stupnjeva C, 10-ak minuta) i ostavite ga da se ohladi.
-
Štapnim mikserom izmiksajte maline,
dodajte vanilin šećer, šećera po ukusu (ja sam dodala svega 2 žlice), te
po uputama dodajte želatinu. Kad se smjesa malo ohladi premažite njome
lisnato tijesto te sve skupa potpuno ohladite.
-
Na kraju izradite slatko vrhnje sa
šlagfiksom, dodajte u to otopljenu bijelu čokoladu i premažite po
ohlađenom kolaču. Dok se vrhnje bude hladilo čokolada će “pasti” na niže
slojeve. Fantastično! :)
Posluživanje
Za one s malo osjetljivijim nepcem (kao
npr. moj dragi) maline možete procijediti kroz sito da ne bude komadića i
tek potom napraviti žele… meni je ipak draže ovako, s komadićima.
0 komentari :
Objavi komentar