4. studenoga 2014.

Fantastičan kolač s malinama


Sastojci

Broj osoba:
8 osoba
  •  1 lisnato tijesto
  •  40 dkg malina (svježih ili zamrznutih)
  •   šećer po ukusu

  •  1 vrećica vanilin šećera
  •  200 gr bijele čokolade
  •  1 vrećica želatine
  •  0,5 l slatkog vrhnja
  •  1 vrećica šlagfiksa

Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min
  1. Tijestom obložite odgovarajući kalup, rub oblikovati prstima otprilike do 2 cm visine (ja kupujem gotovo, ali ne zamrznuto lisnato tijesto). Ispecite tijesto (200 stupnjeva C, 10-ak minuta) i ostavite ga da se ohladi.
  2. Štapnim mikserom izmiksajte maline, dodajte vanilin šećer, šećera po ukusu (ja sam dodala svega 2 žlice), te po uputama dodajte želatinu. Kad se smjesa malo ohladi premažite njome lisnato tijesto te sve skupa potpuno ohladite.
  3. Na kraju izradite slatko vrhnje sa šlagfiksom, dodajte u to otopljenu bijelu čokoladu i premažite po ohlađenom kolaču. Dok se vrhnje bude hladilo čokolada će “pasti” na niže slojeve. Fantastično! :)

Posluživanje

Za one s malo osjetljivijim nepcem (kao npr. moj dragi) maline možete procijediti kroz sito da ne bude komadića i tek potom napraviti žele… meni je ipak draže ovako, s komadićima.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar