18. studenoga 2014.

Devil’s Food Cupcakes


Devil’s Food Cupcakes by Martha Stewart


Sastojci

  •   Salica = 250 ml
  •  3/4 salice kakaa
  •  3/4 salice vruce vode
  •  3 salice glatkog brasna
  •  1 zlicica sode bikarbone
  •  1 zlicica praska za pecivo
  •  1 i 1/4 zlicica soli
  •  340 gr maslaca
  •  2 i 1/4 salice secera
  •  4 velika jaja
  •  1 zlica i 1 zlicica vanilije
  •  1 salica

    kiselog vrhnja
  • Chocolate ganache frosting

  •  454 gr tamne cokolade
  •  2 i 1/3 salice Dukat vrhnja za slag
  •  1/4 salice Corn syrup ili tekuceg meda

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pecnica na 180 stupnjeva.
    Kalupe za muffine oblozite papirnatim kosaricama. Ja sam dobila 36 klasicnih muffina.
    Pomijesajte kakao i vrucu vodu.
    U drugoj posudi pomijesajte brasno, sodu, prasak za pecivo i sol.
    Maslac i secer otopite na srednje jakoj vatri, povremeno promijesajte. Trebali biste dobiti smjesu slicnu pudingu od vanilije tek skuhanom. Sad je vrijeme da prebacite tu smjesu u drugu posudu i miksate 4 – 5 minuta dok se smjesa ne ohladi.
    Dodajte jedno po jedno jaje, svaki put miksajuci. Dodajte vaniliju i kakao koji ste predhodno pomijesali sa vrucom vodom, te nastavite miksati.
    Smanjite mikser ,pa u dva – tri navrata dodajte brasno sa sodom, soli i praskom za pecivo i na kraju dodajte kiselo vrhnje i nastavite miksati dok ne dobijete glatku smjesu.
    Rasporedite papirnate kosarice u kalupice, napunite 3/4 kosarice i pecite 20 minuta. Izvadite ih na mrezicu i ohladite nekih 15 minuta.
    Ukrasite Cokoladnom kremom.
  2.   Devil’s Food Cupcakes by Martha Stewart 
    Chocolate Ganache Frosting:
    Zagrijte vrhnje i med ili corn syrup do vrenja, povremeno promijesajte, pa sve prelijte preko nasjeckane cokolade. Ostavite 5 minuta da se cokolada rastopi. Zatim promijesajte i stavite u hladnjak dok se ne stisne. Povremeno promijesajte.
    Savjet: Napravite 2 – 3 sata ranije da se krema stisne. Puno brze ce se hladiti ako je stavite u staklenu ili metalnu posudu.
    Cupcakes mozete puniti po zelji.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar