18. studenoga 2014.

Souffle bez čokolade


Sastojci



  •  3 jaja
  •  1 velika zlica kakao
  •  1 velika zlica mlijeka
  •  1 mala zlicica vanilija ekstrakta
  •  1 mala zlicica limunove korice (meni izribana korica stoji u domacoj rakiji i malo secera)
  •  Malo cimeta ili bundeva zacina (cimet, djumbir, muskantni orascic...)

Priprema

Vrijeme pripreme:
30 min
Težina:
Jednostavno


  1. Zagrijati rernu na 375 F (190 C).  Vatrostalnu posudicu premazati bezmasnim sprej-uljem (ili bilo koja masnoca za podmazivanje posuda za pecenje).
  2. Najprije odvojiti bjelanca i zumanca.  Bjelance umutiti u slag. 

  3. U zumance dodati kakao, vaniliju, limun, cimet, i zlicu mlijeka.  Sve zlicom izmjesati, samo da sastojci kremasto povezu.  Po zelji dodati secer ili zamjenu za secer. 

  4. Smjesi sa zumancem lagano dodati bjelance, spatulom umjesati, opet da se sastojci povezu, bitno je da bjelance ostane u obliku slaga kad se sve poveze.
  5. Smjesu peci u vatrostalnoj posudi tacno 25 minuta. Po zelji posuti secerom.

0 komentari :

Objavi komentar