Sastojci
-
3 jaja - 1 velika zlica kakao
- 1 velika zlica mlijeka
- 1 mala zlicica vanilija ekstrakta
- 1 mala zlicica limunove korice (meni izribana korica stoji u domacoj rakiji i malo secera)
- Malo cimeta ili bundeva zacina (cimet, djumbir, muskantni orascic...)
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
Zagrijati rernu na 375 F (190 C). Vatrostalnu posudicu premazati bezmasnim sprej-uljem (ili bilo koja masnoca za podmazivanje posuda za pecenje).
-
Najprije odvojiti bjelanca i zumanca. Bjelance umutiti u slag.
-
U zumance dodati kakao, vaniliju, limun, cimet, i zlicu mlijeka. Sve zlicom izmjesati, samo da sastojci kremasto povezu. Po zelji dodati secer ili zamjenu za secer.
-
Smjesi sa zumancem lagano dodati bjelance, spatulom umjesati, opet da se sastojci povezu, bitno je da bjelance ostane u obliku slaga kad se sve poveze.
-
Smjesu peci u vatrostalnoj posudi tacno 25 minuta. Po zelji posuti secerom.
0 komentari :
Objavi komentar