Sastojci
1 salica=250 ml
Za browniese:
- 2 salice secera
- 1 salica ulja
- 4 velika jaja
- 6 zlica kakaa (ja sam koristila gorki kakao)
- 1 zlicica vanilija ekstrakta
- 1 1/2 salice brasna
Za fil od sira:
- 125 g maslaca
- 250 g krem sira sobne temp. (Philadelphia, ABC sir....)
- 1/2 salice secera
-
2 velika
jaja
- 1 zlica brasna
Priprema
- Težina:
-
Pecnicu ugrijte na 170 C.
Browniesi: U velikoj posudi izmijesajte sve sastojke za browniese dok se lijepo ne sjedine. Na kraju umijesajte brasno.
-
Fil od sira: U drugoj posudi mikserom pjenasto izmijesajte maslac i krem sir. Dodajte ostale sastojke za filu od sira i sve lijepo sjedinite.
-
Namastite i pobrasnite pleh (moj je 22x33 cm). Izlijte pola smjese za browniese, preko toga fila od sira koja ne mora biti savrseno poravnata preko browniesa. I preko sira izlijte ostatak smjese za browniese. Zatim uzmite noz i sve to malo pomijesajte radeci male krugove u tijestu, tek toliko da se te dvije smjese malo sjedine.
-
Pecite oko pola sata, ovisi o pecnici. Gotovo je kad se rub kolaca pocne pomalo odvajati od pleha i kad kolac dobije zlatno-smedju boju.
0 komentari :
Objavi komentar