18. studenoga 2014.

Proteinska tjestenina


Sastojci



Broj osoba:
2 osobe
  •  200 g integralne testenine po izboru
  •  šaka mungo pasulja
  •  200 g ili više kozica (ili škampa, gambora..)
  •  kašika susama
  •  3 čena belog luka
  •  oko 100 g fete ili nekog mladog/slanog sira
  •  kriška limuna
  •   morska so
  •  

    crni mleveni biber
  •   maslinovo ulje

Priprema

Težina:
Jednostavno
  1. Pasulj dobro oprati i potopiti na nekoliko sati.
    Staviti da se kuva, prosuti vodu kad proključa pa sipati drugu vodu i kuvati dok ne omekne (oko 20-25 minuta).
  2. Za to vreme staviti testeninu da se kuva.
  3. Pripremiti tiganj sa malo maslinovog ulja i iseckati belu luk na tanke ploškice. Na ugrejanom tiganju kratko propržiri kozice i beli luk, uz često mešanje. Posoliti i poboberiti.
  4. Na kraju spojiti sve sastojke: kuvani pasulj, pržene kozice, beli luk i skuvanu testeninu. Dodati izmrvljenu fetu i kratko tostiran susam (ja sma ga kasno dodala pa se ne vid na slici) i preliti sa sokom od jedne kriške limuna i malo maslinovog ulja. Proveriti ukuse pa dodati soli i bibera ako je potrebno.
    Dobro sjediniti i servirati :)

0 komentari :

Objavi komentar