Sastojci
- Broj osoba:
- 200 g integralne testenine po izboru
- šaka mungo pasulja
- 200 g ili više kozica (ili škampa, gambora..)
- kašika susama
- 3 čena belog luka
- oko 100 g fete ili nekog mladog/slanog sira
- kriška limuna
- morska so
-
crni mleveni biber - maslinovo ulje
Priprema
- Težina:
-
Pasulj dobro oprati i potopiti na nekoliko sati.
Staviti da se kuva, prosuti vodu kad proključa pa sipati drugu vodu i kuvati dok ne omekne (oko 20-25 minuta). -
Za to vreme staviti testeninu da se kuva.
-
Pripremiti tiganj sa malo maslinovog ulja i iseckati belu luk na tanke ploškice. Na ugrejanom tiganju kratko propržiri kozice i beli luk, uz često mešanje. Posoliti i poboberiti.
-
Na kraju spojiti sve sastojke: kuvani pasulj, pržene kozice, beli luk i skuvanu testeninu. Dodati izmrvljenu fetu i kratko tostiran susam (ja sma ga kasno dodala pa se ne vid na slici) i preliti sa sokom od jedne kriške limuna i malo maslinovog ulja. Proveriti ukuse pa dodati soli i bibera ako je potrebno.
Dobro sjediniti i servirati :)
0 komentari :
Objavi komentar