21. studenoga 2014.

Cacao spike


Cacao spike


Sastojci

Broj osoba:
1 osoba
  •  50 ml bijelog ruma
  •  1 žličica Lero voćnog sirupa naranča-cimet By Podravka
  •  40 ml vode
  •  100 ml mlijeka
  •  1-2 žličice šećera
  •  1 žličica kakaa
  •  prstohvat Cimeta mljevenog Podravka By Podravka
  •  25-50 ml vrhnja za kuhanje



Priprema

Vrijeme pripreme:
10 min
  1. U posudi zajedno pomiješajte bijeli rum, voćni sirup naranča-cimet, mlijeko, šećer, kakao i cimet.
  2. Stavite na vatru. Pustite da zakuha, dodajte vrhnje za kuhanje i promiješajte.

Posluživanje

Ulijte u prikladne čaše ili šalice i toplo poslužite.

Savjet

Mlijeko možete zamijeniti vrhnjem za kuhanje, ali onda vrhnje u koktel stavljajte odmah.

Related Posts:

  • Medena banana torta Vrlo ju je jednostavno napraviti – gotovo da su vam potrebne samo dvije posude i mutilica, a veoma je ukusna.Kako su istakli na blogu Sugaryandbuttery, gdje smo pronašli recept, tortu/kolač možete peći u tepsiji pribli… Read More
  • Sacher torta: nimalo staromodna Ono što su Mozartove kuglice za Salzburg, to je Sacher torta za Beč. Cijela priča je počela kada je grof Metternich, davne 1832. godine, naložio svojoj dvorskoj kuhinji da za njega i njegove visoke goste kreiraju poseban… Read More
  • Špecle od sira Najpoznatiji kulinarski proizvodi iz Vorarlberga svakako su različiti sirevi i drugi mliječni proizvodi. Svojevrsna „zvijezda“ među njima je planinski sir – tvrdi sir koji se nudi u različitim stupnjevima zrelosti. Ako j… Read More
  • Snickers torta bez pečenja Za nepce neodoljiv trio kikirikija, čokolade i kreme, bez biskvita garancija su uživancije kojoj iz prve ruke doznajemo ne mogu odoljeti djeca, a odrasli slatkoljupci oboreni na koljena traže krišku više. Sastojci:&nbs… Read More
  • Salcburške noklice Opjevane su čak i u opereti „Sezona u Salzburgu“ – to su salcburške noklice! "Slatke kao ljubav i meke kao poljubac... pozdrav s nebesa..." Jedna porcija ove slastice malo je "brdašce" od tri noklice: zlatnožute boje, po… Read More

0 komentari :

Objavi komentar