Sastojci
Za tijesto:
- 1 Kvasca instant Dolcela By Podravka
- 400 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka
- 80 g maslaca
- 80 g šećera
- 2 žumanca
- sol
- limunova korica
- 200 ml mlijeka
Za nadjev od oraha:
- 200 g oraha
- 50 g grožđica
- 150 g šećera
- Cimet mljeveni Podravka By Podravka
-
2 žlice
ruma
- 100 ml mlijeka
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 50 g rastopljenog maslaca
Za nadjev od maka:
- 150 g Maka Dolcela By Podravka
- 100 ml mlijeka
- 120 g šećera
- 50 g grožđica
- limunova korica
- cimet
- 2 žlice ruma
- 1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
- 50 g rastopljenog maslaca
Za posipavanje:
-
šećer u prahu
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Težina:
-
U brašno istresite instant kvasac, promiješajte pa dodajte rastopljeni maslac, šećer, žumance, malo soli i limunovu koricu. Uz dodavanje toplog mlijeka umijesite mekano tijesto.
-
Dobro ga izradite dok površina ne bude glatka i sjajna. Stavite ga na toplo mjesto pokriveno da se diže i udvostruči volumen. Zatim ga razvaljajte na debljinu od 1 cm, i to po mogućnosti pravilnu četvorinu.
-
Tijesto premažite maslacem i ohlađenim nadjevom od oraha do polovice, a drugu polovicu nadjevom od maka.
-
Svaku polovicu savijte do sredine i onda ih sastavite te pažljivo prenesite u namašćeni lim (35×20 cm). Ostavite još oko 10 minuta počivati pa pecite na 180°C oko 50 minuta.
-
Za nadjev od oraha: mljevene orahe izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama (koje ste prethodno namočili u rumu), cimetom, kipućim mlijekom te dobro i kratko promiješajte na vrućoj ploči štednjaka.
-
Za nadjev od maka: sameljite mak, stavite u posudu pa prelijte kipućim mlijekom. Dodajte šećer, grožđice (prethodno namočene u rumu), limunovu koricu, cimet, vanilin šećer i sve dobro izmiješajte.
0 komentari :
Objavi komentar