20. studenoga 2014.

Blizanci od oraha i maka


Sastojci

  • Za tijesto:

  •  1 Kvasca instant Dolcela By Podravka
  •  400 g Namjenskog brašna za dizana tijesta Podravka By Podravka
  •  80 g maslaca
  •  80 g šećera
  •  2 žumanca
  •   sol
  •   limunova korica
  •  200 ml mlijeka
  • Za nadjev od oraha:

  •  200 g oraha
  •  50 g grožđica
  •  150 g šećera
  •   Cimet mljeveni Podravka By Podravka
  •  2 žlice ruma

  •  100 ml mlijeka
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  50 g rastopljenog maslaca
  • Za nadjev od maka:

  •  150 g Maka Dolcela By Podravka
  •  100 ml mlijeka
  •  120 g šećera
  •  50 g grožđica
  •   limunova korica
  •   cimet
  •  2 žlice ruma
  •  1 Vanilin šećer Dolcela By Podravka
  •  50 g rastopljenog maslaca
  • Za posipavanje:

  •   šećer u prahu

Priprema

Vrijeme pripreme:
120 min
Težina:
Složeno
  1. U brašno istresite instant kvasac, promiješajte pa dodajte rastopljeni maslac, šećer, žumance, malo soli i limunovu koricu. Uz dodavanje toplog mlijeka umijesite mekano tijesto.
  2. Dobro ga izradite dok površina ne bude glatka i sjajna. Stavite ga na toplo mjesto pokriveno da se diže i udvostruči volumen. Zatim ga razvaljajte na debljinu od 1 cm, i to po mogućnosti pravilnu četvorinu.
  3. Tijesto premažite maslacem i ohlađenim nadjevom od oraha do polovice, a drugu polovicu nadjevom od maka.
  4. Svaku polovicu savijte do sredine i onda ih sastavite te pažljivo prenesite u namašćeni lim (35×20 cm). Ostavite još oko 10 minuta počivati pa pecite na 180°C oko 50 minuta.
  5. Za nadjev od oraha: mljevene orahe izmiješajte sa šećerom, vanilin šećerom, grožđicama (koje ste prethodno namočili u rumu), cimetom, kipućim mlijekom te dobro i kratko promiješajte na vrućoj ploči štednjaka.
  6. Za nadjev od maka: sameljite mak, stavite u posudu pa prelijte kipućim mlijekom. Dodajte šećer, grožđice (prethodno namočene u rumu), limunovu koricu, cimet, vanilin šećer i sve dobro izmiješajte.

Posluživanje

Blizance od oraha i maka pošećerite i režite ohlađene.

Savjet

Nadjev od oraha možete kombinirati s nadjevom od sira, a mak s nadjevom od višanja.

Related Posts:

  • Šarena oblanda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable … Read More
  • Bonita (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});  Sastojci 150 g maslaca 200 g + 130 g šećera 1 žličica praška za pecivo 170 g brašna 5 jaja (odvojeno žumanjci i bjelanjci) 80 ml mlijeka 60 g badema u lis… Read More
  • Iskoristite koru od jabuke na mnogo načina Jabuka je jedan od omiljenih jesenjih plodova koje možete pripremiti na brojne načini. Ali, umjesto da bacite njihovu koru, možete je iskoristiti na nekoliko praktičnih načina. Ona sadrži jako puno hranjivih materija, ali a… Read More
  • Savjeti za spremanje zimnice Kod pripreme zimnice bitnu ulogu igra svježina voća i povrća. Ono mora biti svježe i podjednake veličine kako bi se pravilno moglo skladištiti. Poželjno bi bilo da se priprema odmah nakon branja i da se radi o voću i povrć… Read More
  • Ledeni čokoladni kolač Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 <![endif]--> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); POTREBNO JE: 100 g čokolade z… Read More

0 komentari :

Objavi komentar