-
Brašno pomešati sa suvim kvascem (ili prvo napraviti sa svežim kvas),
dodajte so, šećer, i ostale sastojke. Zamesite testo, dovoljno dugo da
bude mekano i elastično oko 10 minuta. Oblikujte u kuglu, stavite ga u
malo pobrašnjenu posudu na toplom mestu, prekriveno krpom, da se podupla
u zapremini (oko 1,5 sata, meni je trebalo manje).
-
U velikom loncu za staviti vodu da provri sa sodom.
Nadošlo testo, izvadite iz posude, kratko mesiti, podeliti na 8
delova. Od svakog napraviti valjak dužine oko 65 cm. Napraviti oblik
pereca.
-
Odmah jednu po jednu stavljati u u ključalu vodu i kuvati oko 30
sekundi dok ne ispliva na površinu.Vaditi sa lopaticom za vađenje
krompira, ređati na pleh obložen sa pek papirom.
-
Perece namazati sa žumancem istučenim s vodom, posuti sa morskom soli, makom ili sitno seckanim orasima.
Pecite u prethodno zagrjanoj rerni na 230 ° C oko 13-15 minuta do zlatno smeđe. Izvadite, ohladite na žici za hlađenje.
Za slatke perece ne mazati žumancetom i pravo iz pećnice premazati rastopljenim maslacem i premazati s cimet šećerom *.
* Da biste dobili cimet šećer samo pomešajte 3 kašike šećera s 1 kašikom cimeta.
0 komentari :
Objavi komentar