4. studenoga 2014.

Bavarske perece


Sastojci

  •  4,5 šolje brašna prosejanog
  •  1 kašika šećera
  •  2 kašičice soli
  •  7g kvasca u prahu ili 14g svežeg
  •  1,5 šolja mlake vode
  •  50g

    rastopljenog maslaca i toplog
  • I još:

  •  2 l vode
  •  5 kašika ravnih sode bikarbone
  •   • za posipavanje: morske soli, makom, sjeckanim orasima, lješnjacima, bademima primjerice, fino šećera pomiješanog s cimetom (Osim toga, u slatkim rastopljenim maslacem da podmazuju pereca).
  • Za premaz

  •   1 žumance i 1 kašika vode za premaz pre pečenja

Priprema

Težina:
Srednje zahtjevno
  1.   Priprema  


    Brašno pomešati sa suvim kvascem (ili prvo napraviti sa svežim kvas), dodajte so, šećer, i ostale sastojke. Zamesite testo, dovoljno dugo da bude mekano i elastično oko 10 minuta. Oblikujte u kuglu, stavite ga u malo pobrašnjenu posudu na toplom mestu, prekriveno krpom, da se podupla u zapremini (oko 1,5 sata, meni je trebalo manje).
  2.   Priprema 

    U velikom loncu za staviti vodu da provri sa sodom.
    Nadošlo testo, izvadite iz posude, kratko mesiti, podeliti na 8 delova. Od svakog napraviti valjak dužine oko 65 cm. Napraviti oblik pereca.
  3.   Priprema

    Odmah jednu po jednu stavljati u u ključalu vodu i kuvati oko 30 sekundi dok ne ispliva na površinu.Vaditi sa lopaticom za vađenje krompira, ređati na pleh obložen sa pek papirom.
  4.  Perece namazati sa žumancem istučenim s vodom, posuti sa morskom soli, makom ili sitno seckanim orasima. 
     Pecite u prethodno zagrjanoj rerni na 230 ° C oko 13-15 minuta do zlatno smeđe. Izvadite, ohladite na žici za hlađenje.
    Za slatke perece ne mazati žumancetom i pravo iz pećnice premazati rastopljenim maslacem i premazati s cimet šećerom *. 
    * Da biste dobili cimet šećer samo pomešajte 3 kašike šećera s 1 kašikom cimeta.

Related Posts:

  • Đulbastije (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jedan starinski recept koji sam nasljedila od moje mame i uvijek oduševi moje ukućane a i goste! Sastojci: - 500 gr mljevenog mesa - 700 gr ribanog kr… Read More
  • Asim Kljun: Imam dokumentirano više od 53.000 ljudi 100 posto izlečenih od karcinoma, hepatitisa, ciroze jetara i leukemije (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Asim Kljun jedan je od najpoznatijih travara na našim područjima. I ne čudi, jer – kako tvrdi, izliječio je više od 53.000 ljudi za što postoji medicin… Read More
  • Tiramisu torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Koliko omiljen kao desert izrazite osobnosti, toliko tiramisu posebice kao lagana krema za pripravu te slastice, može biti “sirovina” i za finu tortu, ko… Read More
  • Brze griz kocke (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: -1 litar mlijeka    -3 žumanca -200 g griza -150 g šećera -2 kesice bourbon vanilin šećera -250 g puter -petit keks -200 ml s… Read More
  • Posna štrudla (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci: Testo:  -6dl čaja od kamilice -6 kašika šećera -1 kvasac -3oogr ulja -pola kašičice soli -1 pp -1 kg brašna Fil-mak:  -30… Read More

0 komentari :

Objavi komentar