Sastojci: |
Količina: |
- paradajz |
10 kg |
- so |
10 kasika |
- mleveni biber |
20 gr |
- konzervans |
1 komad |
Uputstvo za pripremu:
samleti paradajz na masini za mlevenje paradajza pa sok
staviti u vecu serpu.Kuvati na jacoj vatri,dodati so po ukusu ,i
biber.Kuvati oko 100 minuta.Pred kraj kuvanja dodati konzervans i kuvati
jos malo.Kad je gotovo skloniti sa vatre i odmah tako vruce sipati u
staklene flase i zatvoriti metalnim cepom.Flase okrenuti naopako tako da
stoje 5 minuta.Onda ih okrenuti i sloziti u kutiju i umotati starim
cebetom.Ostaviti tako do sutra a onda ih poredjati na odgovarajuce
mesto.
Related Posts:
Napolitanka torta
Sastojci i priprema:
Ovo je zaista fantastična, kremasta torta koja pre svega jako, jako
brzo se pravi a ukus je mmmmmmm…..Ovu torticu kada sam završila i
stavila u frižider samo je jedno 3 h odstojala i vec sam ju … Read More
Torta sa breskvama i bademima
Sastojci za tijesto:
12,5 dag maslaca
12,5 dag šećera
4 žutanjka
12,5 dag mljevenih
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
badema
1 limun (naribana korica)
po potrebi maslac za premazivanje k… Read More
Banana bomba
Sastojci za koru:
4 jaja
4 kasike secra
3 kasike prezle
3 kasike gustina
2 kasike kakaa
malo praska za pecivo
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Fil:
500 ml. mlijeka
7 kasika secera… Read More
Snikers torta
Bela
čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo
kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme
poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i
lako može… Read More
Kolač od pomorandže
Pomorandža
se ubraja u grupu agruma - voća sočnih plodova kiselkasto-slatkog
ukusa. Najlepša je u svom svežem obliku ili ceđena i prerađena u sok.
Sto grama pomorandže obezbeđuje čak 90% dnevnih potreba vitamina C. Kada… Read More
0 komentari :
Objavi komentar