31. listopada 2014.

Jamajka torta






Sastojci: Količina:
- 5 belanaca +
- 300gr šećera +
- 150 gr kokosa +
- 50gr mlevenog badema +
- 100gr brašna +
- pola kesice praška za pecivo +
- 2dl kokosovog mleka +
- 2 kivija +
- 1 pomarandža +
- 3 koluta ananasa +
- 2 manje banane +
- 1l mleka +
- 2 pudinga od čokolade +
- 5 žumanaca +
- 6 kašika šećera +
- 2 kesice vanilin šećera +
- 4 kašike brašna +
- 250 gr putera ili margarina +
- 300gr šlaga +

Uputstvo za pripremu:

Umutiti belanca sa šećerom. posebno izmešati kokos, brašno, badem i pola praška za pecivo. Pažljivo praškastu smesu dodavati snegu od belanaca drvenom varijačom kašiku po kašiku. Stavite u okrugli kalup veličine 28 i pecite u predhodno zagrejanoj rerni oko 25 minuta na 180 stepeni. Vrelu koricu prelijte sa hladnim koksovim mlekom. sačekajte pola sata da upije a za to vreme napravite fil krem tako što ćete umutiti žumanca sa šećerom pa dodati brašno i puding i vanilu. Sipajte jedno 2dl mleka i dobro sjedinite da nema grudvica. Ostatak mleka skuvajte pa kad provri dodajte polakouz brzo mešanje smesu od žumanaca. Kuvajte jedno 5 minuta pazeć da vam ne zagori. Umešajte puter u vrelo i mešajte mikserom dok se ne otopi i sjedini lepo. Svo voće ieckajte na sitne komade i prospite preko korice. odozgo stavite vruć fil. Sačekajte da se prohladi pa stavite odozgo šlag. Ostavite da prenoći u frižideru. PRIJATNO!!!

0 komentari :

Objavi komentar