Sastojci: | Količina: |
---|---|
- jaja | 11 |
- orasi | 400 gr |
- maslac | 400 gr |
- cokolada | 300 gr |
Uputstvo za pripremu:
Kora I: umutiti 4 belanceta sa 4 kasike secera, dodati 4 zumanceta, 4 kasike mlevenih oraha, 2 kasike brasna i 1/2 praska za pecivo. Peci u okruglom plehu precnika 24 cm. Kora II: isto kao kora I. Fil I: 300 grama mlevenih oraha popariti sa malo manje od 1/2 solje vrelog mleka zasladjenog sa 5 kasika secera. Dodati 1 vanil secer i ostaviti da se ohladi. Umutiti 250 grama margarina ili maslaca sa 250 grama prah secera i dodati u orahe. Fil II: 6 kasika secera karamelizovati, dodati 1 solju mleka i ostaviti da se rastopi. U toplo dodati 1 kasiku margarina. Fil III: Umutiti 3 cela jajeta sa 12 kasika secera i 3 kasike vode. Fil kuvati na pari da se dobro zgusne. U topao fil dodati 300 grama cokolade i mutiti dok se ne rastopi. Umutiti 125 grama maslaca i sastaviti sa hladnim filom. Filovati: prvu koru natopiti polovinom karamela, premazati tankim slojem fila sa cokoladom, preko staviti fil od oraha, zatim drugu koru natopljenu ostatkom karamela. Odozgo tortu ukrasiti ostatkom cokoladnog fila
0 komentari :
Objavi komentar