31. listopada 2014.

Domaći ajvar







Sastojci: Količina:
- paprike SLONOVO UVO 10 kg
- so 10 kašika
- plavi patlidžan 2 kg
- ulje 2 l
- sirćetna esencija 1 kašika
- konzervans 1 komad

Uputstvo za pripremu:


  • Paprike i patlidžan obrisati suvom krpom pa ih ispeći sa svih strana.Stavljati ih u jednu veću šerpu i poklopiti da bi se posle lakše ljuštile.
  • Kad se malo prohlade paprike oljuštiti i očistiti od semenki.
  • Staviti ih u jedan čist džak od krompira i okačiti džak negde da se paprike iscede. Nakon dva sata kad su se paprike iscedile samleti ih na mašini za meso.U šerpu sipati ulje pa dodati papriku i patlidžan.Posoliti po ukusu i pržiti papriku na jakoj vatri stalno mešajući da ne zagori.Dodati sirćetnu esenciju i pred kraj konzervans.Kuvati još malo dok se skroz ne zgusne. Kad je gotovo odmah tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.

0 komentari :

Objavi komentar