Sastojci: |
Količina: |
- paprike SLONOVO UVO |
10 kg |
- so |
10 kašika |
- plavi patlidžan |
2 kg |
- ulje |
2 l |
- sirćetna esencija |
1 kašika |
- konzervans |
1 komad |
Uputstvo za pripremu:
-
Paprike i patlidžan obrisati suvom krpom pa ih ispeći sa svih
strana.Stavljati ih u jednu veću šerpu i poklopiti da bi se posle lakše
ljuštile.
-
Kad se malo prohlade paprike oljuštiti i očistiti od semenki.
-
Staviti ih u jedan čist džak od krompira i okačiti džak negde
da se paprike iscede. Nakon dva sata kad su se paprike iscedile samleti
ih na mašini za meso.U šerpu sipati ulje pa dodati papriku i
patlidžan.Posoliti po ukusu i pržiti papriku na jakoj vatri stalno
mešajući da ne zagori.Dodati sirćetnu esenciju i pred kraj
konzervans.Kuvati još malo dok se skroz ne zgusne. Kad je gotovo odmah
tako vruće sipati u tegle i zatvoriti metalnim poklopcem.
0 komentari :
Objavi komentar