Sastojci: |
Količina: |
- brašna |
1 kg |
- margarina (ili putera) |
500 g |
- mleka |
250 ml |
- vode |
400 ml |
- kvasca |
40 gr |
- soli |
1 kašika |
- secera |
2 kašike |
- dimljeni sir |
500 gr |
Uputstvo za pripremu:
-
Brašno i so izmešati. Vodu, mleko i šećer zagrejati i dodati
kvasac da se otopi. Napraviti malu rupu u sredini brašna i u nju uliti
tečnost s kvascem. Mesiti dok testo ne postane jednoliko i glatko.
Pokriti i ostaviti da odstoji 30 minuta.
-
Nakon 30 minuta, testo preručiti na pobrašnjenu površinu i
podeliti ga na dva dela. Svaki deo rastanjiti u obliku pravougaonika,
debljine pola cm.
-
Oba testa (kore) premazemo polovinom pripremljenog margarina (po 250 g) i presavijemo dva puta po dužini.
-
Dobijenu lentu presavijemo još 3 puta (popreko).
-
Zaviti testa u prozirne folije za domaćinstvo i odložiti
ih u zamrzivač gde mora odstajati najmanje jedan sat. Nakon sat vremena
postupak preklapanja testa ponoviti, s'tim što testa ne vraćati u
zamrzivač. Ostaviti ih na radnoj površini 20-tak minuta da odmore, pa
postupak ponavljati još nekih 2-3 puta, kako bih testo bilo slojevito
(lisnato).
-
Na kraju, razvući testo okruglog oblika, debljine 1 cm,
seći trouglove, i puniti ih nadevom po želji (ja sam dimljenim,
narendanim sirom) i zaviti kroasane. Sirove kroasane premazati mešavinom
belanaca i mleka, posuti susamom, lanom ili čime god želite i peći ih
na 200 C, 15-20 minuta. Prijatno!!!
Related Posts:
Krem banane
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci:
-700 gr šećera
-2 dl vode
-3 želatina
-1 bočica ekstrakta od banane
-1 list oblatne
-100 g… Read More
Sok od mrke i jabuke
Sastojci:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
-100 ml soka od mrkve
-100 ml soka od jabuke
-2 žlice narančina soka
Priprema:
U sokovniku pripremite sok od mrkve i jabuke.
Iscijeđe… Read More
Rolnice od oblandi
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Sastojci za filovanje:
-2 jaja
-80gr šećera
-100gr čokolade za… Read More
Punjeni francuz
Sastojci:
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
-1 kruh francuz
-500 g miješanog mljevenog mesa
-100 ml mlijeka
-50 g sitno nasjeckanog crvenog luka
-1 žlica nas… Read More
Domaći čips iz rerne
Sastojci:
-1 kg krupnijeg krompira
-oko 4-5 kašika ulja
-soli po ukusu
Priprema:
Krompir operite, oljuštite i tanko ga iseckajte na secku (ukoliko ga
nemate možete i nožem na što tanje listiće). Stavi… Read More
0 komentari :
Objavi komentar