9. listopada 2014.

Mousse torta



 
Biskvit:
7 jaja
4 pune žlice kakaa
2 žlice brašna
4 žlice šećera

- tući žutanjke i šećer, dodati kakao i brašno i na kraju snijeg od bjelanjaka. Obavezno u kalup za torte staviti papir za pečenje kako bi kasnije krema bila savršeno ravna s profila. Biskvit peći na 180 cca. 40-45 minuta. Dobit ćete spužvasti biskvit kao za roladu. Brzo se hladi.

Krema:
25 dkg čokolade rastopiti na pari. Zakuhati 2 dcl vrhnja za šlag i dodati rastopljenoj čokoladi. Dobro promiješati i smjesi dodati žličicu mljevene kave i žlicu ruma. Hladnu smjesu pomiješati s 2 dcl vrhnja kojeg ste istukli s 2 kremfixa.

Kremu premazati preko hladnog biskvita. Preliti glazurom od čokolade: 20 dkg čokolade, 6 žlica vode, malo šećera u prahu i 10-15 dkg margarina. Da bi glazura bila sjajna margarin samo umiješati u tankim listićima u čokoladi koja više nije na vatri.
Ohladiti je dobro u frižideru u kalupu za torte kako bi se krema stegla.
Ukoliko vam zanimaju i drugi recepti za torte možete ih naći na našoj početnoj stranici.

I druge čokoladne torte možete pronaći u našoj sekciji čokoladne torte.Tu se nalaze sve torte od čokolade.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar