14. listopada 2014.

Mini švarcvaldice

Malim švarcvaldicama teško je odoljeti, a okusi tamne čokolade i višanja izvrsno se dopunjuju. Isprobajte ih u veganskoj varijanti ili sastojke zamijenite onima životinjskog porijekla


Za tijesto:hrana1 ½  šalica brašna T-850
½ šalice integralnog brašna
½ šalice kakaa
2 žličice praška za pecivo bez aluminija
1 žličica sode bikarbone
¼ žličice soli
malo cimeta u prahu
½ šalice suncokretova ulja
2/3 šalica slada od smeđe riže
¾ šalice sojina mlijeka
korica i sok mandarine, naranče ili limuna

Za preljev:
1 ½ šalica tamne čokolade
¼ šalice sojina mlijeka
2 žlice slada od smeđe riže

Za ukrašavanje:
2 šalice svježih ili zamrznutih višanja
2-3 žlice slada od smeđe riže
1-2 žlice kuzu praha ili gustina
sojin šlag 

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke. U drugoj posudi pjenjačom izmiješajte tekuće sastojke, osim nasjeckane čokolade. Tekuće sastojke dodajte suhima pa ih žlicom povežite u glatku smjesu. Ne koristite mikser jer se tijesto neće lijepo dignuti i bit će žilavo. Na kraju dodajte komadiće čokolade te još jednom nježno promiješajte.
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Kalupiće za muffine obložite papirnatim košaricama pa svaku dopola napunite smjesom. Ako vam ostane smjese, ravnomjerno je rasporedite po kalupićima.
Pecite 15-20 minuta. Zabodite čačkalicu u jednu torticu – ako izađe čista, tijesto je pečeno. Izvadite cupcakes iz kalupa i ostavite da se dobro ohlade.
Za čokoladni preljev čokoladu otopite na pari (posuda s čokoladom ne smije dodirivati vrelu vodu i pazite da vam u čokoladu ne kapne malo tekućine jer će se zgrušati). U manjem loncu zagrijte sojino mlijeko i slad pa dodajte u otopljenu čokoladu te žustro promiješajte da se sve poveže. Ohladite na sobnoj temperaturi.
Odvojite 24 višnje. Ostalim višnjama dodajte ½ šalice vode, prokuhajte, izmiksajte pa vratite na laganu vatru. U zdjelici otopite kuzu/gustin u malo hladne vode pa polagano dodajte u sirup od višnje, miješajući pjenjačom sve dok se sirup ne zgusne. Ohladite.
Složite cupcakes, svaki premažite punom žlicom čokoladnog preljeva, zatim nanesite šlag, a na njega po dvije višnje te sve prelijte žlicom sirupa od višanja. Pospite s još malo naribane čokolade i svi će se zaljubiti u vaše minijaturne torte.

Related Posts:

  • Kocke od crne čokolade i karamela Crna čokolada je bogata antioksidansima flavonoidima, opušta krvne sudove i poboljšava protok krvi, snižava krvni pritisak i smanjuje rizik od srčanog i moždanog udara, smanjuje nivo stresa...   (adsbygoo… Read More
  • Čokoladni cupcakes Čokoladni cupcakes sa filom od lešnika, keksa i kokosa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci150 gr. brašna150 gr. šećera2 jaja120 gr. maslaca ili margarina60 gr. čokolade za kuhanje6… Read More
  • Čokoladni kolač bez brašna   Sastojci Za tortu: 350 gr čokolade za kuhanje, isjeckane 170 gr putera 5 jaja 1 šolja kristal šećera 1,5 kašičica ekstrakta vanile ¼ kašičice kuhinjske soli ¼ šolje nezaslađenog kakaoa u prahu Za preliv: … Read More
  • Rolat od ćurećih prsa Vrijeme je da počnemo prikupljati malo svečanija i ne tako svakodnevna jela koja ćemo pripremati za praznike. Ovaj recept za punjena ćureća prsa bi svakako trebalo da privuče vašu pažnju. (adsbygoogle = window.adsb… Read More
  • Ruska torta od oraha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ukoliko volite orahe, a izbjegavate pripremati kolače i torte sa koje u sebi sadrže brašno onda će vas ova torta od oraha zasigurno naći mjesto za vaši… Read More

0 komentari :

Objavi komentar