18. listopada 2014.

Fini kolac sa makom,sirom i cokoladom





Testo


200 gr maslaca ( margarina )
500 gr brasna
200 gr secera
1/2 praska za pecivo ( vrecica od 13 gr )
1 jaje

Nadjev od Maka

500 gr mlevenog maka
500 ml mleka
200 gr secera
1 kascica cimeta ( zlicica )
80 gr gustina
2 zumanjka
4 kasike ulja

Nadjev od sira

600 gr svezeg kravljijeg sira
2 slatke pavlake ( slatko vrhnje )/moze i slag pjene
4 kasike secera u prahu ( zlice )
korica od jednog neprskanog limuna

Dekoracija

Kvalitetne cokolade



Priprema

Pomesati brasno sa praskom za pecivo u njemu razmrviti margarin ( maslac ) , dodati jaje , te izraditi prhko testo.
Ostaviti na hladnom pola sata , razdeliti u dva dela.
Polovicu testa staviti u zamrzivac a drugu polovicu testa u frizider.

Nadjev od Maka

zagrejati mleko sa secerom i cimetom,dodati mak sa pomesanim gustinom,ulje pa kuvati oko 10 minuta.
Maknuti sa vatre i ohladiti.Ohladjenom nadjevu od maka dodati razmucene zumanjke pa sjediniti.

Nadjev od Sira

Svezi sir dobro ocediti i propasirajte,dodajde naribanu koricu od jednog limuna,zatim pazljivo umesajte tuceno slatku pavlaku ( vrhnje )u kojoj ste utukli secer u prahu.

Testo iz hladnjaka,razvaljati na velicini prippremljenog lima u kome ce se peci ( 32 x 40 cm ). Premazati nadevom od maka,a zatim nadevom od sira.Testo iz zamrzivaca krupno naribati na kolac i sve zajedno peci na 180*c,oko 50 minuta.

Ohladjen kolac preliti ocaklinom od cokolade

Related Posts:

  • Medena pita sa ostrva Sifnos Medena pita je glavno obilježje ostrva Sifnos koje se nalazi u Egejskom moru. Napravljena od skromnih i jednostavnih namirnica savršena je za nedeljnu poslasticu. Brzo, jednostavno i medeno, ova pita će vas zaista … Read More
  • Kremasta pita od kokosa. Ukoliko ne želite teške poslastice sa mnogo jaja, teškim kremama i mnogo oraha mi imamo pravi recept za vas, a u pitanju je kremasta pita od kokosa.Na blogu koji nosi naziv ASpicyperspective, pronašli smo recept za fen… Read More
  • Torta od lješnika i kafe Fenomenalan spoj mekanih i sočnih kora, sa bogatom kremom od lješnika i blagom aromom kafe sigurni smo da će zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Recept smo pronašli na Caketime blogu. Potrebni sastojci: Za bi… Read More
  • Čokoladne posudice Kako je umijeće imati i sačuvati, isto tako, čak više od toga napraviti, ali i imati ideju, kako  u kuhinji biti pravi umjetnik. Ako želite najmilijim pripremiti nešto očaravajuće, ove čokoladne korpice mogu biti pun p… Read More
  • Cheesecake s višnjama. Želite nešto slatko i osvježavajuće. Danas vam donosimo nešt takvo. Spoj slatkoće, neodoljivog ukusa i osvježavajućih višanja, nešto je što će vas razgaliti, a ujedno i osladiti :). Sastojci:Za koru: 200 g mljeveno… Read More

0 komentari :

Objavi komentar