2. rujna 2014.

Punjene paprike




Nova je radna sedmica i ne da vam se razmišljati o tome šta danas kuhati.

Evo prijedloga u nadi da volite paprike i sir.

Operite paprike, posušite ih i stavite u pleh obložen aluminijskom folijom.
Potrebno je peći ih u rerni dok ne dobiju tamnosmeđu boju i dok ne počnu da se stvaraju mjehurići po njima. Povremeno ih okretati. Zatim paprike izvaditi iz rerne, staviti u plastičnu kesicu i ostaviti oko 10 minuta. Tek tada ih pažljivo oljuštiti i odstraniti sjemenke.
Dok se paprike hlade pripremite feta sir ili mozzarellu. Sitno ga izgnječite viljuškom, dodajte jaje i kiselu pavlaku te sve dobro sjedinite. Začinite po želji.


Paprike napunite masom od sira i redajte jednu pored druge u pleh. Zatim paprike posoliti, pobiberiti i preliti maslinovim uljem. Peći ih u rerni oko 40 minuta na 180 stepeni.
Radiosarajevo.ba

Related Posts:

  • Neobična veknica sa sirom i gljivama (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Svi smo kao mali voljeli da komadamo hljeb rukama, pa i danas to krišom radimo. Sa ovim receptom se ne trebate kriti. Veknica … Read More
  • Punjeni vijenac (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ako pripremate posebnu zabavu onda obavezno morate napraviti venac od testa punjen raznim delicijama   koje većina voli. Tu je salama, paprika, si… Read More
  • Bueno Italiano                                                     Italijanska zapečena piletina Ukusno, hran… Read More
  • Spoj ljepote okusa i mirisa Sočne gljive punjene tunjevinom Dosadila Vam je klasika pripreme gljiva. Ovo su zalogajčići, koje ćete praviti iznova i iznova, nakon samo jednog probanja. Ništa komplikovano, a ukus je novo otkriće za Vaša nepca.Št… Read More
  • Rezanci sa piletinom Rezanci s piletinom  Sastojci: (za 4 osobe) ulje i maslac za prženje (po želji) 35 dag pilećeg bijelog mesa 25 dag mesnate dimljene slanine 2 režnja češnjaka 25 dag šampinjona 1 dl bijelog vina 1… Read More

0 komentari :

Objavi komentar