29. rujna 2014.

Mađarica

Mađarica je mnogima omiljeni kolač. Sama slovi kao poprilično komplicirana, no pokušate li je napraviti iznenadit će te se jer nije tako zahtjevna.
madarica


Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i razmrvite omekšali margarin. Napravite jamicu pa dodajte jaja, šećer i vrhnje te umijesite tijesto. Tijesto pustite da malo odstoji. Ohlađeno tijesto razvaljajte na četiri tanka jednaka lista debljine cca 2mm. Listove tijesta pecite na poleđini tepsije na temperaturi od 200°C oko 15 minuta pa ih ohladite.
U međuvremenu pripremite kremu. Šećer lagano pržite na štednjaku do tamnožute boje. Dobiveni karamel zalijte mlijekom, kratko prokuhajte da se karamel  rastopi, dodajte  brašno i kuhajte dok se ne zgusne. Smjesu stavite hladiti pa umiješate maslac, šećer i kakao.


Kremu razdijelite na tri jednaka dijela i njome premažite listove tijesta. Složite listove jedan na drugi dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju lagano pritisnite i prelijte čokoladnom glazurom. Ostavite da se glazura otvrdne pa narežite kolač u ploške.
Sastojci:
Tijesto
  • 30 dag brašna
  • 1/2 male žličice praška za pecivo
  • 10 dag margarina
  • 1 jaje
  • 10 dag šećera
  • 3 žlice kiselog vrhnja
Krema
  • 20 dag šećera
  • 1/2 l mlijeka
  • 6 dag brašna
  • 15 dag maslaca

0 komentari :

Objavi komentar