29. rujna 2014.

Kremasti kolač

Idealan kremasti kolač. Jednostavan i lagan za napraviti . Svaki zalogaj mami na još i još…
sedmo nebo



Žumanjke i šećer izmiješajte pjenasto, zatim dodajte mljevene orahe i na kraju čvrst snijeg od bjelanjaka. Tepsiju namažite maslacem, na dno stavite oblatnu te izlijte navedenu smjesu i stavite peći na temperaturu od 160°C 10-15 minuta. Kad se tijesto ohladi, prelijte ga nadjevom i pospite orasima.


Za nadjev pjenasto izmješajte maslac i šećer, zatim dodajte žutanjak i postepeno umiješajte hladnu kavu.
Sastojci:
  • 4 jaja
  • 18 dag šećera
  • 10 dag oraha
  • 1 list oblatne

Nadjev
  • 20 dag maslaca
  • 1 žutanjak
  • 15 dag šećera u prahu
  • 4 žlice jake kave
  • 2 žlice mljevenih oraha za posipanje

Related Posts:

  • Sladoled torta sa rižinim pahuljicama Evo jedne veoma jednostavne i ukusne poslastice koja će biti sjajna rođendanska torta za sve one koji slave rođendan ljeti. Riječ je o sladoled torti sa hrskavom koricom od rižinih pahuljica. Pripremit' ćete je veoma brz… Read More
  • Torta od lješnika i kafe Fenomenalan spoj mekanih i sočnih kora, sa bogatom kremom od lješnika i blagom aromom kafe sigurni smo da će zadovoljiti i najizbirljivija nepca. Recept smo pronašli na Caketime blogu. Potrebni sastojci: Za bi… Read More
  • Ljetna torta Tražite savršenu ljetnu tortu koja se ne peče i koja je prepuna svježeg i ukusnog voća? Na pravom ste mjestu jer za vas imamo fenomenalan recept. Ova torta osvojiće sve ljubitelje voća i ljetnih deserata koji se ne peku… Read More
  • Neodoljiva čokoladno kafena torta Sigurni smo da vam od samog naziva ove sjajne torte ide voda na usta, čokoladno-kafena sladoled torta zvuči jednostavno neodoljivo. Ova fenomenalna torta za koju smo recept na pronašli na blogu pod nazivom Food52&… Read More
  • Čokoladne posudice Kako je umijeće imati i sačuvati, isto tako, čak više od toga napraviti, ali i imati ideju, kako  u kuhinji biti pravi umjetnik. Ako želite najmilijim pripremiti nešto očaravajuće, ove čokoladne korpice mogu biti pun p… Read More

0 komentari :

Objavi komentar