28. rujna 2014.

Dex lazanje

Kako su i meso i pečurke namirnice bogate proteinima, njihovim kombinovanjem se dobija obrok koji se odlikuje većom količinom proteina.



Sastojci
 

500 g

kora za lazanje
2 kašike
maslinovog ulja
150 g
crvenog luka
100 g
rendane šargarepe
500 g
junećeg mlevenog mesa
150 g
šampinjona
200 g
paradajz pelata
150 ml
soka od paradajza
200 g
sira trapista
origano
bosiljak, menta
biber, so
15 g
putera
2 kašike
brašna
500 ml
mleka



Priprema

Iseckan crveni luk pržiti na delu ulja, dodati rendanu šargarepu, mleveno meso, promešati i dinstati još par minuta. Zatim dodati iseckane šampinjone, paradajz pelat, sok od paradajza i začiniti. U šerpi rastopiti puter sa ostatkom ulja, dodati brašno, propržiti, naliti mlekom i kuvati dok se bešamel ne zgusne. Sos posoliti i pobiberiti. U tepsiju ređati redom kore, dinstano meso, bešamel sos, rendani trapist i ponavljati postupak dok se ne potroše sastojci. Završiti bešamelom i trapistom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 0C, oko 20 minuta.

0 komentari :

Objavi komentar