7. kolovoza 2014.

Pržena riža sa piletinom.

Ovo je samo jedan u nizu brzih i jednostavnih recepata koji su nam pravi spas kad nemamo previše vremena za kuvanje. Neka se na trpezi za vaš sledeći ručak nađe ova pržena riža sa piletinom.



Na blogu koji nosi naziv Therecipecritic smo pronašli ovaj recept koji ćete obožavati i koji će biti vaš as iz rukava za brzi ručak.

Potrebni sastojci:

  • 450 g pilećeg filea, skuvanog i iseckanog
  • 3 šolje kuvane riže
  • 2 kašike susamovog ulja
  • 1 manja glavica crveng luka, naseckana
  • 1 šolja zamrznutog graška i šargarepa, odleđenih
  • 2-3 kašike soja sosa
  • 2 jaja
  • 2 kašike naseckanog mladog luka
piletina
Piletinu ispržite na tavi ili roštilju i isecite na trakice, a rižu skuvajte u slanoj vodi. Vok tavu stavite na šporet da se greje na srednje jakoj temperaturi, a zatim uspite ulje, dodajte crveni luk, grašak i šargarepu. Ostavite da se prže dok ne omekšaju.
Spatulom pomerite povrće u jednu stranu voka, pa u drugi dodajte jaja koja se pre toga lagano umutili i ostavite da se isprže pa pomešajte sa povrćem.
U vok dodajte rižu i piletinu, sipajte soja sos i mešajte dok se svi satojci ne sjedine i zagreju. Na samom kraju dodajte seckani mladi luk

0 komentari :

Objavi komentar