Potrebno:
1 komad lisnatog tijesta (koristila sam već razvaljano nezamrznuto tijesto)
- stručak zelenih šparoga
- 4 jaja
- 5-10 dag salame ili suhog vrata
- 1 luk
- komadić dimljene slanine ili pancete
- 10 dag sira trapista (gouda ili neki sličan)
- 4 žlice kiselog vrhnja
Priprema:
- Šparoge očistiti od tvrdog dijela stabljike i kratko prokuhati kako bi pustile svoju gorčinu.
- Jaja pjenjačom umutiti uz dodatak kiselog vrhnja, vegete, soli i papra.
- Sitno sjeckan luk pržiti na malo ulja uz dodatak sitno sjeckane slanine.
- Na pripremljeno lisnato tijesto složiti prženi luk sa slaninom, potom red narezane salame ili suhog vrata, preko toga šparoge, sve skupa zaliti mješavinom jaja i kiselog vrhnja, posipati ribanim sirom i staviti peći u zagrijanu pećnicu na 200ºC 30 min. Pita je gotova kada se s vrha stvori zlaćana korica.
- Poslužiti vruće uz salatu po želji.
Dobar tek!
Recept u slikama:
0 komentari :
Objavi komentar