- 2 pakovanja tost sira
- 150 g tankih listova šunke
- 200 g kajmaka
- 100 g krastavaca
- 1/2 crvene paprike
- 1 jaje
- 100 g šeri paradajza
- 50 g maslina bez koštica
Priprema:
1. Krastavce i papriku sitno isjeckati, jaja obariti i izrendati na krupno rende.
2. U manjoj posudi sjediniti kajmak, kisele krastavce, jaje, papriku i polako promiješati.
3. Na list šunke staviti kašiku pripremljenog fila i uviti kao sarmu.
4. Pripremljen zamotuljak od šunke staviti na list tost sira. Suprotne krajeve sira preklopiti i pričvrstiti čačkalicom. Na čačkalicu nabosti šeri paradajz i maslinu.
5. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još zamotuljaka.
1. Krastavce i papriku sitno isjeckati, jaja obariti i izrendati na krupno rende.
2. U manjoj posudi sjediniti kajmak, kisele krastavce, jaje, papriku i polako promiješati.
3. Na list šunke staviti kašiku pripremljenog fila i uviti kao sarmu.
4. Pripremljen zamotuljak od šunke staviti na list tost sira. Suprotne krajeve sira preklopiti i pričvrstiti čačkalicom. Na čačkalicu nabosti šeri paradajz i maslinu.
5. Na isti način od preostalog materijala pripremiti još zamotuljaka.
0 komentari :
Objavi komentar