Sastojci:
- 1 glavica crnog luka
- 1 mlada tikvica
- 1 keleraba
- 1 mrkva
- 70 g celera
- 1,5 dl pavlake za kuhanje
- 2 kašike gustina
- 1/2 limuna
- 1 žumanjak
- ulje
- mješavina začina
Priprema:
1. Crni luk, mladu tikvicu, kelerabu, celer i mrkvu oguliti i isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i mrkvu, te kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode dok povrće napola ne omekša.
3. Sipati 1,2 l vode i kuhati dok ne proključa. Dodati kelerabu i tikvice, pa nastaviti s dinstanjem dok sve povrće ne omekša.
4. Posebno umutiti gustin s malo vode, sipati u čorbu, dodati začine po ukusu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
5. U gotovu čorbu dodati umućenu pavlaku za kuhanje i žumanjak.
1. Crni luk, mladu tikvicu, kelerabu, celer i mrkvu oguliti i isjeći na kockice.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati celer i mrkvu, te kratko propržiti. Nastaviti s dinstanjem uz povremeno dolijevanje vode dok povrće napola ne omekša.
3. Sipati 1,2 l vode i kuhati dok ne proključa. Dodati kelerabu i tikvice, pa nastaviti s dinstanjem dok sve povrće ne omekša.
4. Posebno umutiti gustin s malo vode, sipati u čorbu, dodati začine po ukusu i nastaviti s kuhanjem dok se ne zgusne.
5. U gotovu čorbu dodati umućenu pavlaku za kuhanje i žumanjak.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept
0 komentari :
Objavi komentar