29. lipnja 2014.

Voćne štanglice od kupina

Zdravo, slatko, a fino.


Potrebni sastojci: Za koru: 350gr brašna, 150 gr šećera, 200 gr margarina, 1 vanil šećer, 2 žumanceta (ili 1 jaje), 1 prašak za pecivo, 1/2 kašičice soda bikarbone.
Za voćni preliv: 350-400 gr kupina (smrznutih ili svežih), 4 kašike prah šećera, 2 kašike gustina





PRIPREMA:
 Kora: Umutiti margarin sa šećerom i vanilom, dodati žumanca i dobro umešati (izmiksati). U umućen margarin dodati brašno izmiješano sa praškom za pecivo i soda bikarbonom i umijesiti tijesto. Ostaviti tijesto umotano u celofan u frižideru da se ohladi (20-30 min.). Dok tijesto odmara spremiti fil od kupina.
Voćni fil: Kupine staviti u šerpicu zajedno sa šećerom i kad puste sokove 
dodati gustin, odmah skinuti sa šporeta, dobro izmiješati i ostaviti da se malo prohladi.
Tijesto podijeliti tako da 1/3 ostane u frižideru a ostatak tijesta rasporediti po dnu tepsije 
koju prethodno treba podmazati margarinom. Preko rasporedjenog tijesta staviti kupine 
a preko njih, krupno narendati ostatak tijesta. Peći na 180Co do 40 minuta (što zavisi 
od šporeta) a gotove su kada tijesto dobije nježnu, braonkastu boju.

Related Posts:

  • Moskva šnit Sastojci (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 15 jaja ukupno – belanca za patišpanj kore a žumanca idu za krem fil  Za patišpanj kore: 300 g šećera200 g se… Read More
  • Doboš torta Sastojci … Read More
  • Pogledajte u video receptu , kako usušiti meso !? Pajc / pajs - priprema mesa za sušenje / dimljenje Imate namjeru sušiti meso,obavezno pogledajte ovaj video. Sastav:meso,so biber i mljeveni bijeli luk (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); … Read More
  • Posna Švarcvald torta (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {m… Read More
  • Zimska torta s orasima i lešnicima (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sastojci Za biskvit:50 g putera100 g brašna100 g mlevenih oraha1/3 kesice praška za peciv… Read More

0 komentari :

Objavi komentar