Sastojci za koru: 6 bjelanaca, 6 kašika šećera, 2 kašike prezle, 2 kašike brašna, 4 kašike mljevenih oraha
Za fil Vam je potrebno: 6 žumanaca, 200 g čokoladnog krema, 1 l mlijeka, 350 g šećera u prahu, 2 kesice pudinga od vanilije, 5 kašika skrobnog brašna, 375 g margarina, 100 g čokolade, 200 g mlijeka u prahu, 2 kesice šlaga
PRIPREMA
Umutite bjelanca, šećer, prezle, brašno i orahe, te smjesu ispite u podmazan i brašnom posut pravougaoni kalup. Pecite oko 40 minuta na 180 stepeni. Toplu koru premažite čokoladnim kremom. Za fil mutite žumanca sa 200 g šećera u prahu, prahom za puding i skrobnim brašnom, te razblažite sa malo mleka. Zatim je sipajte u proključalo mlijeko i kuhajte uz stalno mješanje. Pjenasto umutite 250 g margarina i sastavite ga s ohlađenim filom. Fil podijelite na dva djela, u jedan dio dodajte rastopljenu čokoladu, a u drugi umućen margarin koji vam je ostao sa prah šećerom i mlijekom u prahu. Filujte tortu i po želji ukrasite šlagom.
0 komentari :
Objavi komentar