29. lipnja 2014.

Navijačke grasine



Sastojci
·          500 gintegralnog brašna
·          1 žličicašećera
·          1 kockakvasca
·          1,5 dlmlake vode
·          1 vrećicasira ribanca
·          1 žlićicasoli
·          2 žlicekiselog vrhnja
·          3 žlicemaslinovog ulja

·            Za premazivanje:
·          1jaje
·          2-3 žlicesezama
 par kapicrvene jestive boje





Priprema:


u mlaku vodu stavi žličicu šećera i kvasac i pusti da stoji 10 minuta.
izvaži brašno, dodaj ulje, vrhnje, sol, sir ribanac ( ja stavila parmezan), dodaj kvasac i po potrebi još vode da bude glatko tijesto. Stavi tijesto na toplo da se diže oko 1 sat, tj. dok ne udvostruči volumen.

Zagrij pećnicu na 180.


Razvaljaj tijesto na pobrašnjenoj površini, izreži prutiće i stavi ih na pek papir na tepsiju.Ja sam prutiće malo izvaljala da mi budu okrugli.Stavi dizati oko 10 minuta pa ih onda premaži promješanim jajem i pospi sezamom. Da bi bio navijački pola sam ga pofarbala jestivom bojom u crveno a pola ostavila prirodno. Kad posipaš djeluju ko crveno bijele kockice. stavi peći oko 10 minuta dok ne budu tvrdi.

Related Posts:

0 komentari :

Objavi komentar